31 jan - 31 jan 2014

Open dag op locatie
Rijksuniversiteit Groningen

  • Inschrijven verplicht
  • Voltijd
    Deeltijd
    Duaal
  • Oriënteren
    Verdiepen
    Verkennen
    Beslissen

Welke studie sluit het best aan bij jouw interesses en toekomstplannen? In welke stad zie je jezelf wel minstens vier jaar wonen? Welke masteropleidingen kun je gaan volgen na de bachelor van je keuze? En op wat voor soort banen bereidt de opleiding voor? De Open dag op locatie van de Rijksuniversiteit Groningen helpt je een eind op weg.

Voor wie is de Open dag op locatie?

De Open dag op locatie is bedoeld voor studiekiezers die zich al breed hebben georiënteerd en nu behoefte hebben aan diepgaander informatie. Het verschil met de Voorlichtingsdag in november is dat de presentaties tijdens de Open dag langer duren, dieper ingaan op de inhoud van de opleidingen en meestal plaatsvinden in de gebouwen van de studies zelf, dus verspreid over de hele stad. Daardoor kun je tijdens de Open dag maximaal vier studies bezoeken.

Programma

Presentaties opleidingen

Tijdens de Open dag op locatie geven alle bacheloropleidingen van de RUG presentaties. De dag is verdeeld in vier blokken: 9.30-10.45, 11.30-12.45, 13.45-15.00 en 15.45-17.00 uur. Je kunt dus maximaal vier studies bezoeken. Daarnaast zijn er een aantal opleidingen die twee lange blokken verzorgen, nl. van 10.00-12.00 uur en van 14.00-16.00 uur.

De voorlichting wordt gegeven in de gebouwen van de studies zelf, tenzij daar onvoldoende ruimte is. Je krijgt informatie over het studieprogramma. Je kunt rondkijken in laboratoria, bibliotheken en practicumruimtes. Je volgt proefcolleges en je kunt praten met docenten en ouderejaarsstudenten. En natuurlijk ontmoet je de mensen naast wie je straks misschien in de collegebanken zit. Voor de opleidingsprogramma's is aanmelding verplicht.

Overige programmaonderdelen

Studiekeuzeworkshops

Tijdens de open dag kun je ook studiekeuzeworkshops volgen. Wie ben je, wat kun je, wat wil je? Waar moet jouw ideale studie aan voldoen? Onderzoek het tijdens deze workshop! Nota bene: wil je graag een studiekeuzeworkshop volgen, meld je daar dan wel even voor aan, want het aantal plaatsen is beperkt!

Algemene informatiemarkt

Tussen 10.00 en 16.00 uur kun je in de zalen A5 en A6 van het Academiegebouw aan de Broerstraat 5 terecht op een uitgebreide informatiemarkt. Hier vind je stands op het gebied van huisvesting, studiefinanciering, loting en selectie, studiebegeleiding, de introductieperiode, sport, cultuur en studentenverenigingen. De informatiemarkt is vrij toegankelijk, dus heb je even tijd tussen de verschillende rondes door, neem er dan vooral een kijkje.

Inloopspreekuur studentendecanen

Wil je even rustig met een studentendecaan praten over je studiekeuze, over studeren met een functiebeperking, geldzaken of andere privacygevoelige kwesties? Ze zitten van 11.00-13.30 uur voor je klaar in zaal A3 van het Academiegebouw.

Open huis Honours College

Voor excellente studenten kent de RUG het Honours College, gehuisvest in het torentje (zaal A11) van het Academiegebouw. Tijdens de open dag kun je hier tussen 11.00-15.00 uur vrijblijvend binnenlopen. Huidige Honoursstudenten staan je graag te woord!

Stadswandelingen

Verken het centrum van Groningen onder begeleiding van huidige studenten. Wel even voor aanmelden graag, want het aantal plaatsen is beperkt!

Aanmelden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Rijksuniversiteit Groningen.

Adres(sen)

Naar de open dagen van Rijksuniversiteit Groningen
Bekijk de opleidingen van Rijksuniversiteit Groningen