Terug naar het nieuwsoverzicht

Mogelijkheden voor late beslissers

De officiële inschrijfdatum voor je vervolgopleiding was op 1 mei. Wanneer jij je vóór deze datum hebt ingeschreven, ben je verzekerd van een plek en heb je tevens recht op diverse studiekeuzechecks en andere activiteiten. Maar wat nu als je de deadline niet hebt gehaald? Of als je nog twijfelt?    

Er bevinden zich waarschijnlijk ook nog veel twijfelaars tussen de eindexamenleerlingen die zich wel voor de deadline van 1 mei hebben aangemeld. Voor mensen die zich wél hebben ingeschreven, maar nog twijfelen: je kunt nog van opleiding switchen tot 1 september. Je behoudt dan tevens je toelatingsrecht, wat betekent dat onderwijsinstellingen je niet mogen weigeren, uiteraard mits je aan de toelatingseisen voldoet. Scholieren die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen zich nog wel aanmelden voor bepaalde opleidingen. Hogescholen en universiteiten zijn dan echter niet verplicht om je aan te nemen. Het verschilt dus per instelling of je de opleiding mag volgen.

Heb jij nog geen tijd gehad om je in te schrijven of twijfel je nog of je wel de goede keuze hebt gemaakt? Geen zorgen, er zijn gelukkig onderwijsinstellingen die nog open dagen of meeloopdagen organiseren voor late beslissers. Op Qompas StudieKeuze kun je terugvinden welke onderwijsinstellingen nu nog meeloopdagen, open dagen of andere studiekeuze events organiseren, waarbij jij je alsnog kunt oriënteren op een passende opleiding voor september.

afbeelding bericht

Overig nieuws