afbeelding bericht

Tips voor leuke vakantiebaantjes

Het einde van het schooljaar is in zicht! Gezien de huidige omstandigheden is jouw perfecte zomerplan wellicht iets gewijzigd. Wil je je zomer toch nuttig besteden en wat bijverdienen?

meer lezen
afbeelding bericht

Een studie kiezen in corona tijd, hoe doe je dat?

Meer dan de helft van de scholieren die meededen aan onze poll, zegt dat corona invloed heeft op hun studiekeuze. Met name door het niet kunnen bezoeken van open dagen. Ook zorgt corona voor extra twijfel.

meer lezen
afbeelding bericht

Iris over haar keuze voor een associate degree

“Na de havo begon Iris Marijnissen aan een hbo opleiding, maar al snel liep ze vast in de hoeveelheid lesstof. Ze miste de koppeling naar de praktijk. Ze stapte over naar de Associate degree Health & Social Work.

meer lezen
afbeelding bericht

Vijf dingen die ik had willen weten voordat ik begon met studeren

Studeren, yeah! Het is anders dan de middelbare school want je lesstof vermenigvuldigt zich aanzienlijk en je punten werken anders. Tentamens zijn nog steeds gewoon toetsen die je kunt halen...

meer lezen
afbeelding bericht

Wat is een associate degree (ad)?

Soms is de stap van mbo-4 naar nog eens vier jaar studie op een hbo te groot. Een goede oplossing is dan een zogeheten ‘associate degree’, een tweejarige praktische opleiding aan een hogeschool die aansluit op mbo-4.

meer lezen
afbeelding bericht

Alles geregeld voor een tussenjaar en toen kwam corona

Femke had na haar eindexamen een tussenjaar gepland. Door de coronacrisis werd alles anders. Ze moest een keuze maken: tussenjaar of studeren?

meer lezen
afbeelding bericht

Iris Lucas (18) 'misschien ga ik later nog wel naar de universiteit'

Iris Lucas koos in haar profiel C&M geen wiskunde. Later bleek ze dat nodig te hebben voor bijna alle bachelors van haar keuze. Uiteindelijk koos zij voor een associate degree Communicatie.

meer lezen
afbeelding bericht

Bob Dijkshoorn: ‘Twijfel tussen kunst en universiteit’

Eigenlijk zou derdejaars Bob Dijkshoorn (24) gewoon naar de universiteit gaan, net als zijn vrienden. Maar hij koos twee keer verkeerd. Wat nu? Schrijven en tekenen kon hij goed.

meer lezen
afbeelding bericht

Lola wil naar de Pabo: ‘Voor de klas staan is ook een beetje theater’

Lola (17) weet al heel lang dat ze Pabo wil doen. Maar theater is ook haar passie. ‘Er zijn veel goede docenten die een balans vinden tussen streng en aardig zijn. Zo’n docent wil ik ook graag worden.’

meer lezen
afbeelding bericht

Niet meteen werken, maar eerst nog een korte praktische studie

Kimberley doet na haar mbo-4-opleiding een associate degree van twee jaar. ‘Bijna iedereen heeft al een opleiding gedaan of al gewerkt. In korte tijd leer je ontzettend veel.’

meer lezen