afbeelding bericht

Studeren in Berlijn: bijna iedereen komt uit een ander land

Anne-Luna (19) studeert aan een University College in Berlijn. Zij kan iedereen zo’n stap in het diepe aanraden. “Je leert jezelf kennen en je blik op wat er in de wereld gebeurt wordt breder.”

meer lezen
afbeelding bericht

Wat vind jij nou echt een leuk vak op school?

Qompas deed onderzoek naar wat jullie in de derde klas vonden van schoolvakken. Wat blijkt, gym en Engels vinden de meesten het leukst. Levensbeschouwing is het minst populaire vak.

meer lezen
afbeelding bericht

Werken bij de EU: ‘Besluiten in Europa hebben gevolgen voor iedereen’

Wouter le Rütte (26) doet een traineeship bij de Europese Commissie. Zijn kennis over hoe het er in Europa aan toegaat kan hij voor zijn latere carrière goed gebruiken.

meer lezen
afbeelding bericht

Beleef de leukste zomer ever! Maartje geeft tips

De zomervakantie staat voor de deur! Eindelijk tijd om te chillen en op vakantie te gaan. Mocht je je tussendoor toch vervelen, lees dan deze vijftien tips van Maartje Calis. Zo heb jij een onvergetelijke zomer.

meer lezen
afbeelding bericht

Jaartje buitenland doet wonderen

Ga jij nog niet studeren volgend jaar? Dan heb je tijd om je grenzen te verleggen en te ontdekken wie je bent en wat je echt wilt. Lees de avonturen van Merijn, Maartje, Kirsten en Britt in Costa Rica, San Diego, Nepal en Zuid Afrika

meer lezen
afbeelding bericht

Kies een studie die je echt leuk vindt

Vera (21) zit in het eerste jaar van het Amsterdam Fashion Institute (Amfi). Ze heeft het erg naar haar zin. Eerst probeerde ze Kunstgeschiedenis en Rechten. “Ik werk harder dan ooit, maar ik merk het niet omdat ik het zo leuk vind.”

meer lezen
afbeelding bericht

Favoriete studies 2018 -2019

10 SEPTEMBER 2019 - Elk jaar maakt Qompas een overzicht van de meest favoriete studies van de kiezers! Heb je nog geen idee? Bekijk het overzicht van de meest populaire studies op Qompas StudieKeuze van 2018 – 2019

meer lezen
afbeelding bericht

Examenjaar: dit kun je verwachten

Na vier, vijf, zes jaar toetsen maken, luisteren en leren zit je nu in je examenjaar. Dit jaar is jouw jaar! Wat komt er op je af? Echt niet alleen maar stress! Kim deed vorig jaar eindexamen en vertelt hoe zij haar hoofd (soms) koel hield.

meer lezen
afbeelding bericht

Geslaagd of niet?

Eindelijk is het zover. De dag waarop we al weken of eigenlijk de afgelopen zes jaar, hebben gewacht. De dag van opluchting, blijdschap of verdriet. Kim vraagt zich af, is het wel goed gegaan? En zo niet? Wat ga ik dan volgend jaar doen?

meer lezen
afbeelding bericht

Spaans leren in Costa Rica

Merijn (18) ging na zijn vwo voor vijf maanden naar Costa Rica om Spaans te leren. “Bij aankomst in het gastgezin voelde ik me direct op mijn gemak, ook al spreek ik geen woord Spaans en zij geen Engels. Maar halfbakken gebarentaal is ook communicatie”

meer lezen