Terug naar het nieuwsoverzicht

BLOG: Wordt het dans, theater, design, film of toch binnenhuisarchitectuur?


Lissy Debets (15) zit in 4-vwo en is dit jaar begonnen met het bezoeken van open dagen. Kunstvakken vindt ze leuk, maar welke leuk genoeg is om te kiezen, weet ze nog niet. “Vroeger zag ik mezelf als actrice in het buitenland studeren. Nu denk ik meer aan film in Nederland.”

“Keuzes maken vind ik sowieso heel lastig. Dus heb ik bedacht dat ik maar zo veel mogelijk open dagen moet bezoeken, zodat ik uiteindelijk geen verkeerde studiekeuze maak. Op school heb ik een N&G-profiel, maar ik ben vooral geïnteresseerd in kunst, toneel, design en dans. Ik zit ook in de kunstklas. Voorheen zat ik op een jeugdtheaterschool en nu dans ik.

Open dag voorbereiden  

Onlangs ben ik naar de open dag van Artez hogeschool voor de kunsten geweest. Wat ik leuk vond was dat de verschillende richtingen bij elkaar in een gebouw zaten. Je kon dus heel makkelijk van dansen naar design lopen. Ik bedacht me dat binnenhuisarchitectuur misschien ook iets voor mij is. Ik heb bij de open dag van alles bekeken, maar eigenlijk met niemand gepraat. De volgende keer dat ik naar een open dag ga, bereid ik me beter voor, zodat ik nog meer te weten kom.  

Iets met film

Ik wil in ieder geval ook nog naar de toneelacademie van Amsterdam en Maastricht en naar de Filmacademie in Amsterdam. Film vind ik ook echt boeiend. Ik zag mezelf in de toekomst altijd als actrice in het buitenland studeren, maar nu denk ik dat ik toch in Nederland blijf en iets met film ga doen.”   

afbeelding bericht

Overig nieuws