Terug naar het overzicht

Back to basic in Nepal


Britt Vergunst (22) woont op kamers in Breda. Ze loopt op dit moment stage in Kathmandu (Nepal) voor haar studie International Tourism Management aan de NHTV. Ze koos ervoor ‘back to basic’ te gaan. Even weg van alles wat ze thuis in het aangeharkte Nederland gewend was.

“Als klein meisje maakte ik met mijn ouders en zus al de meest bijzondere reizen. Op mijn tiende liep ik met een mini-backpack door Aziatische straten. Mijn passie voor reizen is vast toen ontstaan. Daar ben ik mijn ouders ook heel dankbaar voor. Er zal ook wel een deel in mezelf zitten. De studie International Tourism Management past daarom erg goed bij mij.” 

Samen reizen creëert een band

“Ik doe de internationale richting van de opleiding met veel internationale studenten. Ik heb vrienden over de hele wereld (handig voor later). We hebben bijvoorbeeld een ‘fieldtrip’ gedaan naar Singapore en Bali om daar onderzoek te doen. Met honderd studenten het vliegtuig instappen om naar de andere kant van de wereld af te reizen creëert wel een band.”

Matige voorbereiding

“Voor mijn vertrek naar Nepal heb ik niet veel gedaan aan voorbereidingen. Een vliegticket geboekt, hotelletje voor de eerste week gereserveerd, een Lonely Planet gekocht en ik was klaar om te gaan. Door mijn matige voorbereidingen was de eerste week ook best wel heftig. Ik had dan wel Zuidoost-Azië ervaring, maar Nepal is toch wel weer een heel ander Aziatisch land. Dit omdat het land meer weg heeft van het hectische India door de bijzondere ligging tussen India en Tibet.”

Festival in Nepal

“Inmiddels zit ik twee maanden in Nepal en maak ik bijzondere dingen mee. Zo was ik bij het Holi- festival. Iedereen gooit op straat met gekleurd poeder om te vieren dat de winter voorbij is. Na twee minuten op straat zat ik helemaal onder de gekleurde poeder en heb ik me overgegeven en volop meegedaan aan het feest.”

Druk in het verkeer zonder stoplichten

“In Nepal zijn mensen vriendelijk en behulpzaam Verder is Kathmandu is een drukke, vieze en hectische stad en ik had goed een paar dagen nodig om bij te komen. De drukte van de stad zit hem in de hoeveelheid mensen op straat en het verkeer waarin ik nog geen stoplicht heb gezien. Gelukkig werd ik heel goed opgevangen door mijn bedrijf waar ik stageloop.Zo hadden ze een welkomst diner georganiseerd waarbij ik meteen kennis maakte met de lokale gerechten en hebben ze geholpen om een appartement te vinden. Nu voel ik me helemaal thuis in het vieze maar bijzondere Kathmandu.”

 

Terug naar het nieuwsoverzicht