Terug naar het overzicht

De populairste studies van 2021-2022

Elk jaar maken we een overzicht van de studies die het meest door jullie bekeken worden. De populairste studies dit jaar zijn: Geneeskunde, Psychologie en Criminologie. Al jaren staan deze studies bovenaan, maar waarom zijn deze studies eigenlijk zo populair? Komt dat door spannende misdaadfilms en ziekenhuisseries? Check hieronder van de vijf populairste studies of jouw beeld ervan wel klopt. Ontdek wat de studie werkelijk inhoudt, wat de baankans is en welke alternatieven er zijn als je niet door de selectie komt. Bekijk ook de volledige top 100 per categorie. 

1. Geneeskunde

Met Geneeskunde ga je later bakken met geld verdienen. Alleen ben je pas tegen je 30e klaar met je studie. Je krijgt veel status en aanzien als medisch specialist. Je baan is afwisselend en spannend. Kijk maar naar series als Grey’s Anatomy. Lees hier of dit beeld wel klopt en welke alternatieven er zijn. 

2. Psychologie

Psychologie is populair omdat veel studenten, net als jij, geïnteresseerd zijn in menselijk gedrag. Je leert jezelf en anderen beter kennen. Later word je therapeut en ga je mensen met psychische problemen beter maken. Klopt dit wel? Wat zijn je kansen op de arbeidsmarkt? Lees het hier.

3. Criminologie 

Kijk jij ook graag naar misdaadseries op Netflix, zoals How to get away with murder? Criminelen zijn daarin zeer interessante persoonlijkheden en hun verhalen erg spannend. Wie wil daar niet meer over weten? Lees hier wat je werkelijk gaat studeren bij Criminologie en wat alternatieven zijn als je niet door de selectie komt.

4. Toegepaste Psychologie

Doe je geen vwo, maar vind je menselijk gedrag interessant? Dan ligt hbo Toegepaste Psychologie voor de hand. Je krijgt mensenkennis en leert hoe je invloed uitoefent. Maar is dat wel zo? Welke alternatieven zijn er? Lees het hier.

5.  Rechtsgeleerdheid

Series en films waarin advocaten een glansrol spelen zijn superpopulair. Neem bijvoorbeeld de serie Suits. Een spannende wereld, met veel spectaculaire pleidooien van advocaten, veel rijkdom en interessante rechtszaken. Is Rechtsgeleerdheid het in echt net zo spannend? Lees het hier.

 

Nog meer favorieten

Ben je benieuwd naar de volledige top-100? Bekijk hier de algemene top-100 studies of de top-100 per categorie: