Terug naar het overzicht

De leukste bijbaantjes tijdens de zomervakantie

Als de zomervakantie begint, slaat al gauw de verveling toe. Voorkomen dat je je gaat vervelen in de zomervakantie én een lekker zakcentje verdienen? Ga eens op zoek naar een leuke vakantiebaan om je bankrekening mee te vullen. Met deze baantjes kom jij je zomer door.

Werken in een animatieteam

Als lid van een animatieteam vermaak je kinderen tijdens hun vakantie. Je verzorgt de knutselclub, organiseert spellen en sluit de dag af met een minidisco. Dit baantje is ook erg handig als je ervaring wilt op doen met kinderen én een lekker kleurtje wil krijgen. Je werkt als animatiemedewerker namelijk veel buiten. Bovendien zorgt het werken in een animatieteam ervoor dat je zelf de hele vakantie een vakantiegevoel hebt!

Een baantje in de thuiszorg

Volg je een opleiding in de functie zorg en welzijn? Dan kan je in de thuiszorg aan de slag. Er is in de thuiszorg namelijk veel vraag naar personeel, dus ook scholieren. In de thuiszorg maak je een praatje met bewoners, maak je schoon en assisteer je de verzorgenden. Als je het leuk vindt om sociaal bezig te zijn en nuttig werk te verrichten, dan is een baantje in de thuiszorg misschien wel iets voor jou.

Oppassen op honden

In de zomer gaan veel mensen op vakantie, huisdieren zoals honden kunnen niet altijd mee. Er is in de zomer daarom ook veel vraag naar mensen die willen oppassen op honden. Een leuk baantje waarbij je zelf je oppasdata kan aangeven en je bent lekker in beweging met het uitlaten van al die honden.

Werken in de supermarkt

Ben je sociaal en vind je het leuk om veel contact te hebben met mensen uit je dorp of stad? Dan is de supermarkt misschien wel de geschikte plek voor jou. In de supermarkt zijn werkzaamheden genoeg ze vinden, zo kan je namelijk aan de slag als vakkenvuller, caissière of medewerker vers. Bovendien is het in de zomer heerlijk koel in de supermarkt, ideaal als je niet goed tegen warmte kan.

Ga werken als bezorger

Er wordt steeds meer eten besteld, daarom zijn er ook steeds meer bezorgers nodig om al dat eten te bezorgen. Wordt bijvoorbeeld fietsbezorger bij een bezorgdienst of restaurant. Als je 18 bent en in het bezit van een rijbewijs kan je ook aan de slag als bezorger, dan bezorg je bijvoorbeeld boodschappen bij mensen aan de deur. Een ideaal baantje dus als je het leuk vindt om lekker buiten bezig te zijn.

Altijd werk in de horeca

In de horeca zijn ze altijd op zoek naar personeel. Je kan bijvoorbeeld werken in de bediening, keuken of in de afwas. In de horeca is het vaak wel in de avonden werken, maar dat betaalt zich dan ook weer uit in je loon; je verdient er namelijk goed mee. Ook is werken in de horeca meestal erg gezellig, dus als je van gezelligheid houdt, dan is de horeca misschien wat voor jou.