Rosalinde is 18 jaar en staat nu al voor de klas

Thuiskomen bij een opleiding: kan dat? Op de CHE vinden we van wel. Omdat het belangrijk is om een plek te vinden waar jij je helemaal op je plek voelt. En of dat nou de opleiding HRM, Journalistiek of ICT is: voor iedereen is de juiste opleiding te vinden waar jij je unieke talenten kwijt kunt.⁠

Dat geldt zeker voor Rosalinde Goudriaan. Ze is 18 jaar en staat nu al voor de klas. Hoe? Zij koos ervoor om de Praktijkpabo aan de CHE te volgen!

Deze nieuwe vorm van de opleiding Leraar Basisonderwijs is net een beetje anders. De studenten lopen gelijk in het eerste jaar twee dagen in de week stage, de andere dagen zijn bestemd voor zelfstudie en een dag les op de CHE. Rosalinde: “Toen ik hoorde van de Praktijkpabo vond ik het vooral leuk dat je gelijk begint met je stage. Natuurlijk was het ook wel spannend, maar ook mega leerzaam.”

Favoriete vak

Rosalinde loopt nu stage in groep 3. “De kinderen vinden het niet meer dan normaal dat ik voor de klas sta. Ik leer de klas goed kennen en bouw echt een band op met de kinderen. Ik geef een paar lessen op een dag, dat wisselt wel. Mijn favoriete vak om te geven is toch zeker wel muziek. Ik kan goed gitaar spelen en heb mijn muziekexamen afgerond. Ik weet al allemaal leuke oefeningen die ik straks met mijn eigen klas zou willen uitvoeren.”

In de flow

Ze vertelt over de zelfdiscipline die je nodig hebt als je de Praktijkpabo volgt. “Naarmate ik steeds meer in de flow kwam ging dat best goed. En dan is het ook best lekker om je eigen thuis studeer dag te kunnen inplannen. Gelukkig heb ik een hele leuke klas met 10 andere studenten. Dat is prettig, want je kent iedereen. De lijntjes zijn kort, ook met de docenten.”

Leukste klas

De droom van Rosalinde? "Dat is toch leuke activiteiten organiseren met mijn eigen klas. Ik heb al allemaal ideeën in mijn hoofd die ik zou willen doen om het de leukste groep ooit te maken.”

Rosalinde is 18 jaar en staat nu al voor de klas

Overige testimonials bij Christelijke Hogeschool Ede

Het studiekeuze verhaal van: Evie

"Het was niet de meest logische keuze, maar voor mij wel de beste” "