De Rijksuniversiteit Groningen heeft 52 bacheloropleidingen en meer dan 120 masterprogramma’s. Bij ons heerst een sfeer die uitnodigt tot ontmoeten, verbinden en betrokken zijn. De nieuwsgierigheid van alle studenten, onderzoekers en docenten zorgt voor nieuwe kennis die van betekenis is voor de wereld van vandaag en morgen. En dat in een echte studentenstad, compact en levendig.

Open en divers

De Rijksuniversiteit Groningen bestaat al sinds 1614, zo’n 409 jaar. In die tijd is de universiteit uitgegroeid tot een zeer diverse gemeenschap met 37.000 studenten, uit meer dan 120 verschillende landen. Docenten zijn gemakkelijk benaderbaar. Onderzoek en onderwijs zijn nauw verweven. Wij vinden dat uitzonderlijk onderwijs en onderzoek gebaat is bij een open academische gemeenschap, die bestaat uit personen met verschillende achtergronden en talenten. Verschil hoort erbij en maakt ons sterker. Maar die kracht van diversiteit komt alleen uit de verf als iedereen ook echt kan meedoen. De RUG wil daarom een universiteit zijn waar iedereen zich thuis voelt en tot zijn recht komt.

Verder kijken

De RUG daagt je uit om buiten gebaande paden te gaan. Bijvoorbeeld bij het Honours College, waarin je een verzwaard studieprogramma kunt volgen. Maar je kunt ook kiezen voor opleidingen die diverse vakgebieden combineren, zoals bijvoorbeeld Liberal Arts and Sciences of Global Responsibility and Leadership, gebaseerd op de UN Sustainable Development Goals. Via een minor (een samenhangend pakket vakken buiten je eigenlijke studie) kun je je interesses verder vormgeven. Het onderwijs aan de RUG is zoveel mogelijk verbonden aan onderzoek en praktijk. Veel opleidingen hebben een stage, vaak in de eindfase van de studie.

Naast je studie

De universiteit stimuleert studenten om zich ook naast de studie te ontwikkelen. Bijvoorbeeld via bestuurswerk, via de uitstekende sportieve en culturele voorzieningen, of via lezingen en onderzoek. Bij de Energy Academy Europe kun je met cursussen, masterclasses en stages meer kennis opdoen over energie(vraagstukken). Daarnaast biedt de RUG je ook directe ondersteuning in je voorbereiding op de arbeidsmarkt, bijvoorbeeld door middel van de cursussen en adviezen van Career Services.

Meer weten over studeren bij de RUG? Bekijk hier al onze opleidingen.