5 feb 2015

Eén dag rechten
Rijksuniversiteit Groningen

 • Inschrijven verplicht
 • Voltijd
  Deeltijd
  Duaal
 • Oriënteren
  Verdiepen
  Verkennen
  Beslissen

In schooljaar 2013-2014 hebben we maar liefst 18 keer een meeloopdag georganiseerd bij de faculteit rechtsgeleerdheid. De reacties die we hebben mogen ontvangen waren zeer positief en zelf hebben we ook elke keer met heel veel plezier ons best gedaan voor de deelnemers. Ook in het jaar 2014-2015 organiseren we daarom natuurlijk weer meerdere keren Eén Dag Rechten.

Wat ervaar je tijdens Eén dag rechten?

Je ziet met eigen ogen wat het werk van een rechter, een officier van justitie en een advocaat inhoudt tijdens het bezoek aan de zitting van de politierechter in de rechtbank van Groningen. Wanneer de rechter daar tijd voor heeft, zal er ook gelegenheid zijn tot het stellen van vragen, dus bedenk van tevoren alvast wat je hem / haar zou willen vragen. Uiteraard laten we je ook ervaren hoe is om college te volgen. Speciaal voor jullie geven twee ervaren docenten college in twee verschillende rechtsgebieden. De onderwerpen verschillen per keer, maar sluiten veelal aan bij de actualiteit. Zo doe je gelijk al enige interessante juridische kennis op. Gedurende de gehele dag worden je vragen beantwoord in informele gesprekken met een studieadviseur, studenten en docenten. Wil je bijvoorbeeld weten wat je kunt worden met de rechtenstudies die niet opleiden tot advocaat/rechter/officier van justitie? Stel deze vragen gerust, zo kom je alles te weten over de opleiding van jouw voorkeur!

Voor wie

‘Eén dag rechten’ is bedoeld voor 6 vwo'ers of studenten met een hbo propedeuse die ook na een bezoek aan voorlichtingsevenementen als de Voorlichtingsdag en de Open dag nog niet helemaal zeker zijn van hun studiekeuze.

Deelnemen?

Aanmelding voor dit evenement is noodzakelijk en kan via het webformulier. De kosten voor deelname bedragen 10 euro, dat is inclusief koffie/thee, lunch en etentje.

Meer informatie

Lees meer over deze open dag op de site van Rijksuniversiteit Groningen.

Adres(sen)
Naar de open dagen van Rijksuniversiteit Groningen

Deze open dag geldt voor de volgende opleidingen:

Rechtsgeleerdheid