2 mrt 2016

Masterclass Landscape Design (4 en 5 vwo)
Wageningen University & Research

  • Inschrijven verplicht
  • Voltijd
    Deeltijd
    Duaal
  • Oriënteren
    Verdiepen
    Verkennen
    Beslissen

In Nederland is op een klein oppervlak ruimte nodig voor wonen, werken, mobiliteit, natuur en recreatie. Door toekomstige maatschappelijke veranderingen, klimaatverandering en het energievraagstuk zal de ruimtevraag alleen maar toenemen. Als landschapsarchitect maak je plannen voor het landschap van de toekomst en beoog je verschillende functies ruimtelijk onder te brengen in de leefomgeving. Dat is een creatief proces waarbij je rekening moet houden met wensen en ideeën van bewoners, gebruikers en andere belanghebbenden. In deze Masterclass krijg je de kans om je onder te dompelen in het vakgebied van de landschapsarchitect.

Doelgroep
De Masterclass is bedoeld voor gemotiveerde leerlingen uit 4 en 5 vwo met een breed interessegebied. Je bent creatief en hebt interesse in vakken als geografie, economie en biologie. Je wilt graag deze kennis creatief omzetten in plannen en ideeën.

Activiteiten
Het programma begint met een college over landschapsarchitectuur. Daarna start de fietsexcursie waarbij je het buitengebied van Wageningen ontdekt en allerlei feiten en weetjes te horen krijgt over het landschap. Deze informatie heb je nodig voor de groepsworkshop die later in de middag plaatsvindt. In de workshop “Landscape Design” ga je aan de slag met de herinrichting van het buitengebied van Wageningen. Eerst bestudeer je het gebied aan de hand van kaarten en analyseer je onder andere bodem, water, hoogte en cultuurhistorie. Met de analyse en de geïntroduceerde problematiek werk je concepten uit voor de toekomstige inrichting van het gebied. Ter afsluiting worden deze concepten gepitcht.

Deelname
Als voorwaarde voor deelname ontvangen we graag een korte motivatie (max. 100 woorden) waarin je de volgende vragen beantwoordt:

  • Waarom wil je graag meedoen aan de Masterclass?
  • Wat vind je interessant / bijzonder aan Landschapsarchitectuur?
  • Wat beoog je te leren tijdens de Masterclass?

Voorwaarden
Prijs per leerling: € 15,-
Aan deze Masterclass kunnen maximaal 25 deelnemers participeren.
Per school mogen maximaal 10 leerlingen zich opgeven voor dezelfde Masterclass. Daadwerkelijke plaatsing van de deelnemers vindt plaats op basis van de beoordeling van de ingezonden motivaties.

Speciale actie
Indien jouw school is aangesloten bij het Food Valley Scholennetwerk mag je gratis meedoen aan de Masterclass. Een FVSN-school mag per aangeboden masterclass maximaal vijf leerlingen afvaardigen.

Inschrijving door leerling
Inschrijving door docent

Aanmelden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Wageningen University & Research.

Adres(sen)

Deze voorlichtingsactiviteit geldt voor de volgende opleidingen:

Landschapsarchitectuur en Ruimtelijke Planning
Naar de open dagen van Wageningen University & Research
Bekijk de opleidingen van Wageningen University & Research