14 apr 2020

Proefstudeerdag Elektrotechniek Alkmaar
Hogeschool Inholland

09:00 - 13:00 uur

 • Inschrijven verplicht
 • Voltijd
  Deeltijd
  Duaal
 • Oriënteren
  Verdiepen
  Verkennen
  Beslissen

Je gaat vandaag zelf een LED kubus maken. Deze LED kubus bestaat uit een driedimensionaal netwerk van gekleurde LED’s. Als het allemaal goed werkt zal de LED kubus een lichtpatroon gaan uitzenden, wat een heel mooi effect geeft (in het donker).
Alle elektronica onderdelen die nodig zijn voor de LED kubus worden door jezelf op een printplaatje gesoldeerd. De LED’s worden aangestuurd met enkele elektronica onderdelen en een zogenaamde microcontroller.
Een microcontroller is een kleine minicomputer die aangestuurd wordt met een programma. Je krijgt eerst uitleg over de werking van een microcontroller, de benodigde elektronica onderdelen en hoe een eenvoudig software programma er uit ziet.
Met behulp van de docent en enkele oudere studenten van de opleiding Elektrotechniek ga je na deze uitleg zelf aan de slag om de printkaart en de LED’s in elkaar te solderen. De software wordt in de microcontroller gezet en de LED kubus is gereed om getest te worden en kan, als hij goed werkt, als herinnering worden meegenomen naar huis.

Klik hier om je voor de open dag aan te melden

Meer informatie

Lees meer over deze voorlichtingsactiviteit op de site van Hogeschool Inholland.

Adres(sen)

Inholland Alkmaar
Bergerweg 200
1817 MN Alkmaar

Bekijk de opleidingen van Hogeschool Inholland

Deze voorlichtingsactiviteit geldt voor de volgende opleidingen:

Elektrotechniek