Ad
Voltijd
24 maanden

Zie jij jezelf als Mechanical, Electrical of Mechatronics engineer? Maar wil je liever niet nog 4 jaar met je neus in de boeken? Grote kans dat deze tweejarige hbo-opleiding bij jou past!

Tijdens de opleiding ontwikkel jij jezelf tot technisch professional. Je legt de verbinding tussen technische uitvoering en overkoepelend beleid. In jaar 2 van de opleiding kies je voor een van de 3 uitstroomprofielen. Wat je ook kiest, je bent zeker van een baan!

Mechanical engineer

Je wordt werktuigbouwkundige en leert hoe je (delen van) producten, systemen en machines ontwerpt, bouwt en onderhoudt. Denk aan de constructie van een nieuwe Redband snoeplijn, een nieuwe modulaire ploeg voor Lely of zelfs een speeltoestel voor minder valide kinderen.

Electrical engineer

Als Electrical engineer ontwikkel je elektrotechnische oplossingen. Je leert hoe je met technische kennis van installaties en producten, processen kunt besturen, regelen en productiecapaciteit kunt verhogen.

Mechatronics engineer

In de rol van Mechatronics engineer duik je in de wereld van de bewegende systemen. Denk aan zorgrobots of geheel geautomatiseerde productiemachines. Jij leert hoe je elektrotechniek, werktuigbouwkunde én informatica verbindt om zo integraal te ontwerpen.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de opleiding Engineering.

Meer info over de Associate Degree Academie en haar andere studies vind je op de website van Associate Degree Academie.