Wo
Voltijd
36 maanden

Heb jij altijd al een hart voor dieren gehad? Ben je vlot in de omgang met dieren, maar ook met mensen? Wil je leren hoe je dieren geneest en gezond houdt? Dan is diergeneeskunde iets voor jou! In de Bachelor Diergeneeskunde aan de Universiteit Antwerpen leer je ondere andere wat de meest voorkomende ziektes bij huisdieren zijn, hoe we bepaalde epidemieën gelinkt aan dieren kunnen voorkomen, … .

Tijdens de opleiding krijg je een stevige theoretische scholing met aandacht voor praktisch lessen en workshops. Bij de start leer je echter nog niet meteen de volledige praktische kant van het beroep. Eerst verken je de theoretische basis over het ‘normale’, gezonde dier. Voor dierenartsen in spe is een grondige kennis van natuurkunde, chemie en biologie dan ook belangrijk. Je krijgt wel een inleiding in de praktische aspecten van het dierenarts-beroep. Zo krijg je bijvoorbeeld oefenlessen in onze demonstratiestal De Ark en bezoek je een heel aantal veebedrijven, boerderijen en kwekerijen.

Als afgestudeerde dierenarts kan je later als zelfstandige of in een groepspraktijk aan de slag. Maar je kan ook in sectoren als de levensmiddelenindustrie, de farmaceutische sector of in het onderwijs een baan vinden. De mogelijkheden zijn zeer divers!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de bachelor in de diergeneeskunde.

Meer info over de Universiteit Antwerpen en haar andere studies vind je op de website van Universiteit Antwerpen.