Wo
Voltijd
36 maanden

Bij interieurarchitectuur staat de mens centraal. Door je ontwerp te baseren op menselijke behoeften, ben je in staat om effectief met alle ontwerpopdrachten om te gaan. De opleiding legt sterk de nadruk op humane wetenschappen, die dienen als de kern van het curriculum. Je wordt regelmatig uitgedaagd met daadwerkelijke ontwerpopdrachten, waardoor je in concrete situaties belandt die je optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt. De opleiding in Antwerpen is zeer veelzijdig en biedt een uitgebreide verkenning van alle aspecten binnen het vakgebied van interieurarchitectuur.

Interieurarchitectuur is dé opleiding voor jou als je:

  • zelfstandig problemen ontdekt en oplost
  • een kritische, maar open houding en een eigen visie op de maatschappij hebt
  • iemand bent die creatief en ondernemend is
  • kunst en wetenschap, architectuur en design, technologie, geschiedenis en de mens als een bron van inspiratie beschouwt

We verwachten geen specifieke voorkennis om te starten aan onze opleiding. Ontdek via onze instroommodule wat we wél verwachten.

Waarom interieurarchitectuur aan UAntwerpen?

1. De mens staat centraal

Door in je ontwerp te vertrekken van de mens, kan je later alle ontwerpopdrachten aan. De humane wetenschappen vormen de ruggengraat van de opleiding.

2. Reële ontwerpopdrachten

Je krijgt zo vaak mogelijk échte ontwerpopdrachten. Hierdoor kom je in concrete situaties terecht die je optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt.

3. Je hoeft geen keuzes te maken

De opleiding in Antwerpen is erg breed. Je maakt kennis met alle domeinen van de interieurarchitectuur.

4. Veel persoonlijke begeleiding van docenten

Op de ontwerpvloer krijg je veel persoonlijke begeleiding van de ontwerpdocenten. Regelmatig heb je een consult. Daarnaast staan professoren, assistenten, studiebegeleiders en medestudenten altijd voor je klaar. Zo word jij uitgedaagd om jezelf te overtreffen.