Afstudeerrichtingen/masters

Na de bachelor in de politieke wetenschappen kan je aan de Universiteit Antwerpen kiezen tussen verschillende masteropleidingen.

Political Science
Dit is de enige volledig Engelstalige master politieke wetenschappen in Vlaanderen. De master speelt in op de internationalisering van de arbeidsmarkt en bereidt je optimaal voor op een politieke wereld waarin Engels een steeds grotere rol speelt. De focus ligt op de kern van wat politiek doet: bindende besluiten nemen. Vanuit verschillende invalshoeken wordt deze politieke besluitvorming bestudeerd.

Politieke communicatie
In deze master bestudeer je de relatie tussen politiek, media en publiek. Je besteedt onder meer aandacht aan massamedia in politieke communicatie, hun maatschappelijke effecten en psychologie. De nadruk ligt daarbij op media in het proces van de hedendaagse politieke communicatie en je krijgt ook zelf een korte mediatraining. De master is uniek in Vlaanderen.

Internationale betrekkingen en diplomatie
Met een klemtoon op diplomatie en onderhandelen vult deze master een gat in het onderwijslandschap in de Lage Landen op. De voornaamste feiten, concepten en wetenschappelijke theorieën van de internationale betrekkingen komen aan bod.

Educatieve master
Wil je later lesgeven? Vang twee vliegen in één klap en bouw een lerarenopleiding in in je masteropleiding.

Aansluitende masters

Op Qompas MasterKeuze vind je het complete overzicht van aansluitende masters