Wo
Voltijd
36 maanden

Heb je interesse in economie, mens en maatschappij? Ben je geboeid door het spanningsveld tussen economische belangen en maatschappelijke doelstellingen? Wil je ontdekken hoe de samenleving economisch en juridisch geordend is en welke belangengroepen welke rollen spelen? Kijk je met een open blik naar onze samenleving? Ben je leergierig, beschik je over een kritische houding en ben je bereid om je in te zetten om je opleiding tot een goed einde te brengen? Spreken deze relevante vraagstukken jou aan?

Dan is de bachelor sociaal-economische wetenschappen de ideale opleiding voor jou.

Tijdens de bachelor sociaal-economische wetenschappen verwerf je een stevige basiskennis in sociaal-wetenschappelijke disciplines en economie en bedrijfskunde. Je hebt daarnaast voldoende vrijheid om je studieprogramma in te vullen op basis van je interesses en sterktes.

Waarom sociaal-economische wetenschappen aan UAntwerpen?

1. Multidisciplinaire insteek

Sociaal-economische wetenschappen is een studie op het grensgebied van sociologie, recht en economie. Deze multidisciplinaire insteek maakt de opleiding uniek in Vlaanderen. Naast een brede vorming geeft het programma je veel ruimte voor keuze. Zo bepaal je zelf waar in je wil uitblinken en het verschil maken.

2. Stimulerende omgeving

Antwerpen is een bruisende stad. In deze inspirerende omgeving dagen we je uit met verschillende werkvormen. Je overtreft jezelf. Wij zorgen voor een goede enpersoonlijke begeleiding: professoren, assistenten, studiebegeleiders en medestudenten begeleiden je door je hele studiecarrière.

3. Internationaal studeren: hoe ver ga jij?

Grenzen vervagen. Studenten leggen contacten duizenden kilometers van huis. Daarom zet Universiteit Antwerpen maximaal in op internationale leerervaringen.

De mogelijkheden zijn enorm. Je kan één of twee semesters op internationale uitwisseling naar meer dan 120 bestemmingen. Of kies je liever voor een kortere summer school of buitenlandse stage? Ook bij ons op de campus ontmoet je zeker uitwisselingsstudenten. Of je krijgt les van buitenlandse professoren.

De opleiding sociaal-economische wetenschappen bouwt voort op leerstof uit het middelbaar onderwijs.

  • Voor wiskunde heb je het best een grondige voorkennis (min. 4u).
  • Voor Frans en Engels wordt er voortgebouwd op de kennis die je opdeed in het middelbaar onderwijs.
  • Voor Duits, Spaans, sociale wetenschappen en economie begin je in principe vanaf nul.
  • Heb je een basiskennis van software als Word, PowerPoint of Excel? Dan is dat voldoende.