Hbo
Voltijd
24 maanden

Papier maken van waterplanten of skateboards produceren van plastic doppen. Als bedrijf kun je geld verdienen door verantwoord te ondernemen. Wil je meer weten over duurzame bedrijfskunde, maar vind je een vierjarige bachelor studie te lang? Volg dan de tweejarige HBO associate degree. Heb je daarna de smaak te pakken? Dan kun je ervoor kiezen om zonder vertraging door te stromen naar de HBO-bachelor.

De tweejarige associate degree bestaat uit vier modules. Je krijgt alles wat je bij een bedrijfskundige opleiding ook krijgt, maar dan vanuit het perspectief van duurzaamheid. Je hebt vakken over creativiteit en duurzaamheid, maar ook bedrijfsrecht, economie, kwaliteitsmanagement en financieel management. Tijdens de studie ga je aan de slag met échte bedrijfsopdrachten op het gebied van circulaire economie. Je leert bijvoorbeeld hoe een bedrijf geld kan verdienen door producten te maken van reststromen en hoe ze kunnen bijdragen aan een leefbare maatschappij waarin verantwoorde keuzes worden gemaakt.

Gedurende je studie zul je werken aan projecten uit de praktijk met externe opdrachtgevers en loop je stage. We zien dat veel stage opdrachten leiden tot een baanaanbod. Veel bedrijven en organisaties hebben duurzaamheid zo hoog op de agenda. Er zijn tal van functies die je kunt vervullen in het bedrijfsleven, bijvoorbeeld richting de duurzame logistiek, je kunt aan de slag als adviseur Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen of als bedrijfskundige in de circulaire economie. Aan het einde van de tweejarige associate degree eindig je met een module ondernemerschap, dus een logisch gevolg zou ook kunnen zijn dat je verder gaat met je eigen bedrijf.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Aeres Hogeschool