Hbo
Voltijd
48 maanden

Heb jij een brede interesse in gezondheid en wil je een bijdrage leveren aan een gezondere maatschappij? Ben jij geïnteresseerd in voeding, gedrag, leefomgeving en de biologie van de mens? Kies dan voor de HBO-studie Voeding & Gezond Leven.

Tijdens deze vierjarige bachelor studie krijg je vakken op het gebied van voeding, gedrag en leefomgeving, zoals humane anatomie, humane fysiologie en voedingsleer. Je leert meer over het gedrag van de mens en het beïnvloeden van gedrag. Wat ook veel aandacht krijgt is de leefomgeving. Je leefomgeving heeft effect op je gezondheid. We weten uit onderzoek dat je stressniveau verlaagt als je de natuur intrekt. Aan de andere kant zien we ook dat steeds meer mensen in de stad gaan wonen. Hier is geen natuur aanwezig. Tijdens deze studie ben je dus ook bezig met vraagstukken zoals; ‘Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we zorgen voor groenere steden, zodat de mens in de stad kan blijven wonen en tegelijkertijd de positieve effecten van de natuur ervaart.’

In de eerste twee jaar krijg je veel theorievakken en trainingen om je vaardigheden goed op orde te krijgen. Dit zorgt ervoor dat wanneer je afgestudeerd bent je weet hoe je mensen kunt adviseren, hoe je gedegen onderzoek doet en goed kunt samenwerken. Gedurende de opleiding werk je aan projecten uit de praktijk met externe opdrachtgevers. Zo lever jij tijdens je studie al een bijdrage aan een gezondere maatschappij. Vanaf jaar 3 en 4 ga je meer je eigen pad bewandelen. In jaar 3 doe je twee stages, een half jaar stage in Nederland en een 9 weken stage in het buitenland. Studenten vliegen uit naar Nieuw-Zeeland, of blijven dichter bij huis en gaan naar België of Duitsland. In jaar 4 ga je afstuderen. Daarna kun je aan de slag als bijvoorbeeld preventiecoach bij een zorgverzekeraar of gemeente, als adviseur groene en gezonde schoolpleinen, leefstijltherapeut, product- en conceptontwikkelaar of onderzoeker naar de relatie tussen voeding, gezondheid en leefomgeving.


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Aeres Hogeschool