Wo
Voltijd
36 maanden

Ben je zowel geïnteresseerd in de theoretische kant van Informatica als in de analytische kant van Wiskunde? In de dubbele bachelor combineer je beide disciplines en behaal je 2 diploma’s in 3 jaar!

De Universiteit Utrecht biedt het dubbele bachelorprogramma Wiskunde en Informatica aan, waarin wiskundige inzichten en logica bijdragen aan het beter begrijpen van concepten in de informatica. Zo kan je passende oplossingen bedenken voor ICT-uitdagingen en weet je deze toe te passen op nieuwe ontwikkelingen. Dus vind jij beide richtingen interessant en kun je eigenlijk niet kiezen? Kies dan niet, maar combineer!

In deze dubbele bachelor volg je de vakken van de studie Informatica en van de studie Wiskunde. Je krijgt na afloop voor beide studierichtingen een diploma. Daarnaast bieden we je een aantal combinatievakken, waarin we de analytische vaardigheden van de Bachelor Wiskunde samenbrengen met de ontwikkelingskant van de Bachelor Informatica zodat je de theorie tot leven kunt brengen. Bovendien zijn alle vakken zo ingedeeld dat ze naadloos op elkaar aansluiten en goed te combineren zijn. Geen gepuzzel en geschuif met je rooster dus.

Nog meer vragen? Chat met een van de studenten Informatica en Wiskunde!