Ad
Voltijd
24 maanden

Je hebt een grote voorliefde voor lekker eten en drinken. Je wilt graag van je hobby je werk maken door je eigen onderneming starten, maar dat wil je wel op een duurzame en verantwoorde manier doen. Tijdens de opleiding Gastronomie & Ondernemerschap (Associate degree) leer je het voedselsysteem begrijpen en hoe je met oog voor duurzaamheid kunt innoveren binnen de horeca- en voedselwereld.

Al tijdens de opleiding ga je aan de slag als food professional. Twee dagen per week besteed je in de schoolbanken, de overige dagen werk je bij een zelfgekozen onderneming. Zo breng je jouw kennis direct in de praktijk.

Je krijgt vakken over:

  • Eetcultuur en eethistorie
  • Voedselketen (van grond tot mond)
  • Ondernemerschap
  • Bedrijfskunde
  • Trends en innovatie

Waarom kies je voor de opleiding Gastronomie & Ondernemerschap?

  • Binnen twee jaar heb je een diploma op hbo-niveau op zak
  • Je combineert werken en studeren met elkaar (deeltijd)
  • Je hebt na de opleiding al flink wat werkervaring en een netwerk opgebouwd
  • Je bent straks een echte vernieuwer op gebied van duurzaam eten & drinken

Nieuwsgierig geworden? Bekijk de opleiding Gastronomie & Ondernemerschap.

Meer info over Aeres Hogeschool en de andere opleidingen op het gebied van voeding, natuur, duurzaamheid en urban green vind je op de website van Aeres Hogeschool Almere.