Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Euritmie-opleiding in het kort

De hbo-opleiding Docent Dans/Euritmie van Hogeschool Leiden is een veelzijdige studie. Euritmie is een manier van dansen die start bij je innerlijke beweging. Je leert je denkbewegingen, je gevoelens en je handelingsimpulsen uit de drukken met behulp van taal en muziek. Tijdens deze opleiding tot euritmie/dansdocent kom je in contact met poëzie, muziek, creatief ondernemerschap, pedagogiek, stages, eigen producties en internationale studiereizen. Hogeschool Leiden is de enige plek in Nederland waar je deze, door de antroposofie geïnspireerde, bacheloropleiding kunt volgen.

Is een euritmie/dansopleiding op hbo-niveau iets voor jou?

Ben jij op zoek naar een inspirerende hbo dansopleiding? Bij Hogeschool Leiden combineer je een opleiding tot dansdocent met Euritmie. Ook als je geen vooropleiding of danstraining hebt gevolgd, maar wel van dansen houdt, is het vaak goed mogelijk om te starten aan deze docent dans/euritmie-opleiding. Jij:

  • bent bevlogen en staat open voor spirituele gezichtspunten.
  • hebt een passie voor dansen en zelfexpressie, maar ook voor mensen. Wat beweegt hen en hoe bewegen ze?
  • voelt jezelf vrij om een gedicht of tekst voor te dragen.
  • bent breed ontwikkeld en je bent geïnteresseerd in cultuur in het algemeen, in klassieke muziek en poëzie en in de antroposofie

Wil jij onderzoeken of een hbo dans/euritmie-opleiding echt bij je past? Lees meer over het voorbereidend jaar.