Wo
Voltijd
36 maanden

Ben jij geïnteresseerd in de leefomgeving en wil jij analytisch denken combineren met creatief ontwerpen? Dan is Spatial Planning and Design de studie voor jou!

Welke effecten zullen klimaatverandering hebben op onze toekomstige steden en plattelandsgebieden? Hoe ontwikkel je duurzame strategieën en ontwerpen voor nieuwe en bestaande stadssystemen? Hoe ga je om met een complex gebouwde omgeving en de bijbehorende ruimtelijke planologische en ontwerpprocessen? Planologen transformeren ruimtelijke veranderingen in nieuwe mogelijkheden die de kwaliteit van leven verbeteren.

Het bachelorprogramma Spatial Planning and Design (‘Technische Planologie’) gaat over het ontwerpen van de fysieke omgeving. De vakken behandelen ruimtelijke planning en ontwerp, waterbeheer, infrastructuur- en milieu planning, ruimtelijke computerprogramma’s, complexe besluitvorming en academisch onderzoek.

Tijdens de opleiding ga je regelmatig op excursie om ruimtelijke projecten van dichtbij te bekijken, en werk je met virtual reality. Daarbij kan je door middel van de keuzevakken je persoonlijke interesses verder ontwikkelen. Tot slot eindig je de bachelorstudie met een onderzoeksproject. En als je de ambitie hebt om meer te leren: excellente studenten kunnen verder de diepte ingaan bij het Honours College, waar je een breed aanbod van onderwerpen kunt volgen.

Wil je meer weten? Lees hier meer over de opleiding of vraag een brochure aan!