Wo
Voltijd
36 maanden
Let op: NUMERUS FIXUS
Voor deze studie is decentrale selectie van toepassing

Veel ziekten kunnen we effectief behandelen met medicijnen. De bacheloropleiding Farmacie is de eerste stap om een veelzijdig geneesmiddeldeskundige te worden, werkzaam als apotheker of onderzoeker.

Bij Farmacie komen scheikunde, biologie en geneeskunde samen. Je leert hoe medicijnen werken, hoe ze ontwikkeld en verbeterd worden en hoe je later zowel patiënten als artsen kunt adviseren over het veilige en effectieve gebruik ervan. De opleiding is nauw verbonden met het wetenschappelijk onderzoek dat in Groningen gedaan wordt en biedt een solide basis voor jouw loopbaan als geneesmiddeldeskundige.

Ben je vooral geïnteresseerd in de gezondheidszorg? We bieden vakken aan die voorbereiden op de onmisbare rol van de apotheker in de patiëntenzorg. Heeft wetenschappelijk onderzoek meer je interesse, dan opent het programma deuren voor je naar de wereld van het geneesmiddelonderzoek. Wat Farmacie zo boeiend maakt, is dat je kennis gebruikt in een multidisciplinaire setting om zieke mensen te helpen, of beter nog, om ziekte te voorkomen.

Is dit de bachelor voor jou?

Jij blinkt uit in natuurwetenschappen en je bent geïnteresseerd in het aangaan van nieuwe uitdagingen in de medische en levenswetenschappen. Je wilt graag nieuwe kennis opdoen kennis op te doen en deze te gebruiken om mensen te helpen. Als je werkt op het snijvlak van disciplines zoals scheikunde, biologie en geneeskunde aan de grote gezondheidsuitdagingen van nu uitdagingen intrigeert, dan is dit diploma de perfecte keuze voor jou.

Wil je meer informatie? Lees dan meer over de opleiding, vraag een brochure aan of stel je vraag aan een student.