Wo
Voltijd
36 maanden

Scheikundige Technologie houdt zich niet zozeer bezig met het hoe en waarom van chemische reacties, maar zoekt naar manieren om deze op grote schaal te kunnen uitvoeren.

Scheikundigen technologen werken aan de productie van chemicaliën op industriële schaal. De bacheloropleiding Scheikundige technologie/Chemical Engineering bereidt je voor op dit beroep. Je leert omgaan met chemische processen op grote schaal en nieuwe chemische producten ontwikkelen. Je leert ook de veiligheid en duurzaamheid van chemische processen te evalueren en te verbeteren. De opleiding moedigt je ook aan kritisch te denken en een probleemoplossende houding te ontwikkelen.

Het leuke aan de internationale bachelor Scheikundige technologie/Chemical Engineering is dat je bezig bent met het ontwikkelen van nieuwe producten, in plaats van chemische reacties in het laboratorium te bestuderen. Daarbij denk je tegelijkertijd na over productieprocessen in fabrieken. Je bent dus van a tot z betrokken bij de ontwikkeling en introductie van een nieuw product. Scheikundig technologie is eigenlijk scheikunde in het groot.

Is dit de bachelor voor jou?

Je bent gefascineerd door de ontwikkeling van nieuwe producten, je bent geïnteresseerd in het volgen van het productieproces van A tot Z en je houdt van teamwerk. Als je graag chemie toepast in industriële en commerciële omgevingen, dan is Chemical Engineering het perfecte diploma voor jou.

Wil je meer weten? Lees hier meer over de opleiding of vraag een brochure aan!