Wo
Voltijd
36 maanden

Waarom ondervinden sommige vliegtuigen of auto's meer luchtweerstand dan andere? Hoe worden gedeeltelijk zelfsturende voertuigen bestuurd? Met welke snelheid stroomt bloed door onze aderen?

Wat is technische wiskunde?

Wiskunde gaat over abstracte zaken, maar bij de opleiding Technische Wiskunde (Applied Mathematics) leer je wiskundige modellen op te stellen om problemen op te lossen, situaties te simuleren en de resultaten te analyseren. Je focust op de technische toepassing van wiskunde. Je maakt bijvoorbeeld modellen van de stroming van water of bloed, of je bestudeert de luchtstroming rond een vliegtuigvleugel. Andere onderwerpen waaraan je zou kunnen werken zijn een besturingssysteem van een robot of de werking van een cruise control. Natuurlijk is het ook voor Technische wiskunde heel belangrijk dat je abstract leert denken, hoe je moet redeneren en conclusies moet trekken. Je gebruikt wiskundige modellen, maar met een praktische toepassing.

Hoe ziet de opleiding eruit?

Het eerste jaar van Technische Wiskunde kent daarom veel overlap met de bachelor Wiskunde. Je verkent beide vakgebieden, werkt toe naar een specialisatie, en je kunt tot in het tweede jaar nog overstappen.

Het onderwijs van deze internationale bachelor Applied Mathematics is Engelstalig, omdat je toekomstige werkveld waarschijnlijk ook internationaal georiënteerd zal zijn. Studenten en docenten komen uit binnen- en buitenland.

Is dit de bachelor voor jou?

Je vindt het leuk om orde te scheppen in de chaos van praktische technische problemen. Je bent geïnteresseerd in het toepassen van kwantitatieve technieken om problemen op te lossen. Universitaire Toegepaste Wiskunde is niet hetzelfde als wiskunde op de middelbare school. Hoewel sommige dingen vergelijkbaar zijn, zul je ook nieuwe gebieden ontdekken. Als je geïnteresseerd bent in wiskunde en de toepassingen ervan in de praktijk, terwijl je samenwerkt met specialisten uit andere disciplines, dan is dit de opleiding voor jou.

Wil je meer informatie? Lees hier meer over de opleiding of vraag een brochure aan!