Algemene Cultuurwetenschappen

Erasmus Universiteit Rotterdam

Zorgt de vergrijzing in Nederland voor een verandering in vraag en aanbod naar kunst en cultuur? Welke impact heeft het downloaden en streamen van films en muziek op de film- en muziekindustrie? Wat betekenen de bezuinigingen op kunst en cultuur voor de wijze waarop de culturele sector is georganiseerd? Dit zijn allemaal vragen die je als ACW-student leert beantwoorden.

Algemene Cultuurwetenschappen in Rotterdam is uniek door de veelzijdige benadering van kunst en cultuur. Maar de bachelor ACW focust niet alleen op kunst. Soms zet je een sociologische bril op en bestudeer je hoe kunst tot stand komt en wat mensen vinden van kunst. Een andere keer kijk je naar de economie van kunst en cultuur: wat is kunst waard en hoe wordt het aangeboden aan het publiek?

Deze bachelor heeft nauwe contacten met kunst- en cultuurinstellingen in Rotterdam en daarbuiten. Als je ACW studeert in Rotterdam, studeer je in een innovatieve en altijd bruisende stad met vele festivals, musea en pop-up initiatieven. Een leuke stage vinden wordt zo een stuk eenvoudiger!

Klik hier voor een presentatie over Algemene Cultuurwetenschappen door onze studenten.

Unibuddy

Benieuwd naar de ervaringen van huidige studenten van deze opleiding, de Erasmus Universiteit of de stad Rotterdam? Stel je vragen via eshcc.eur.nl/chat.

Meer informatie over Erasmus Universiteit Rotterdam
Bekijk alle opleidingen van Erasmus Universiteit Rotterdam
In 2018 beoordeelden studenten de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen als volgt.
Bron: studiekeuze123.nl
Plaats Algemeen oordeel opleiding Q-totaalscore
Wo
Niveau
1
Open dagen
Voltijd
Vorm
36
Duur in maanden

Eerstvolgende open dagen

Bekijk alle open dagen (1)

Valt onder de studie

Algemene cultuurwetenschappen

Studentenverenigingen Rotterdam