Sacha van Mil

“De manier waarop geschiedenis benaderd wordt op de Erasmus Universiteit is de reden waarom ik hier ben gaan studeren. Geschiedenis wordt hier echt gezien als een sociale wetenschap. Het is niet alleen maar het onthouden van historische gebeurtenissen, maar er worden ook echt theorieën losgelaten.”

Sacha van Mil
Student Geschiedenis

Zolang ik me kan herinneren, heb ik al een interesse in geschiedenis. Op de middelbare school las ik de geschiedenisboeken altijd al van tevoren, en heb ik als havist ook examen gedaan in dit vak.

Van de havo naar de universiteit

In dit vakgebied zijn er weinig mogelijkheden met alleen een Havodiploma, daarom heb ik eerst andere studies geprobeerd die toch niet goed bij mij paste. Overstappen naar de universiteit leek vrij intimiderend maar uiteindelijk besloot ik toch om via een HBO-propedeuse naar de universiteit te gaan. Achteraf heb ik hier helemaal geen spijt van en zou ik willen dat ik dit eerder had gedaan. Daarom zou ik havisten zeker willen aanraden om deze sprong te wagen, je weet het nooit als je het niet hebt geprobeerd.

Geschiedenis als Sociale Wetenschap

De manier waarop geschiedenis benaderd wordt op de Erasmus Universiteit is de reden waarom ik hier ben gaan studeren. Geschiedenis wordt hier echt gezien als een sociale wetenschap. Het is niet alleen maar het onthouden van historische gebeurtenissen, maar er worden ook echt theorieën losgelaten. Zoals bij het vak Rethinking History 1, waarbij het doel is om na te denken over geschiedenis als begrip en te overwegen welke rol dit speelt in de samenleving.

Na het eerste jaar volg je het grootste deel van de studie aan de hand van een focus area. Door mijn interesse in politiek, heb ik gekozen voor de focus area International Relations. Zelf kijk ik vooral erg uit naar de uitwisselingsmogelijkheden in het derde jaar met andere universiteiten wereldwijd.

Sacha van Mil

Overige testimonials bij Geschiedenis

Tim Wassenaar

"Je leert niet simpelweg de beroemde jaartallen en gebeurtenissen."

Ana Brugge

"Je leert geschiedenis op een andere manier te bestuderen dan op de middelbare school."