Pien van Trijp

1. Wie ben jij (korte introductie over jezelf, leeftijd, waar je vandaan komt, welke opleiding, welk studiejaar etc.

Mijn naam is Pien van Trijp en ik ben een 22 jarige studente. Op dit moment ben ik bezig met afstuderen aan de opleiding International Hotel & Hospitallity Management aan EuroCollege te Rotterdam.

2.Waarom heb je gekozen voor EuroCollege?

Tijdens het intake gesprek met de directeur van EuroCollege merkte ik direct dat hij oprecht geïnteresseerd was in mij. Zo wilde hij tijdens het gesprek meer te weten komen over mijn persoonlijke doelstellingen en waarom ik juist graag in de hotelbranche wilde gaan werken. Hier werd dus niet alleen gekeken naar de behaalde cijfers van mijn vorige opleiding/school, maar echt naar de persoon en wie ik ben.

Hierdoor voelde ik mijzelf gehoord en wist ik dat EuroCollege een toegevoegde waarde zou zijn voor het behalen van mijn persoonlijke doelstellingen.

3.Wat wil je na je studie gaan doen en wat zijn jouw carrière doelen?

Na het behalen van mijn Bachelor-diploma wil ik mijzelf blijven ontwikkelen in de hotelindustrie. De salesafdeling spreekt mij enorm aan, aangezien de werkzaamheden heel divers zijn. Zo is er een balans tussen de externe bedrijven waar het hotel een samenwerking mee heeft en het persoonlijk contact met de hotelgasten. Ik zie mijzelf dan ook een leidinggevende functie verwezenlijken in een zakelijk hotel in Nederland.

Graag wil ik mijzelf eerst een paar jaar in Nederland ontwikkelen. Daarna wil ik wellicht naar het buitenland gaan, om nieuwe kansen aan te grijpen. Noorwegen heeft mij altijd al geïnspireerd vanwege de mooie omgeving. Daarnaast is de cultuur ook prachtig.

Echter heb ik ook het plan om een motiverende spreker te worden, dit door middel van het geven van lezingen en gastcolleges aan mbo en/of hbo studenten. Aan de hotel en toerisme studenten deel ik graag mijn ervaringen en wat hen te wachten staat. Tevens komen ook persoonlijke onderwerpen aan bod, zoals: hoe kan je jouw doelstellingen behalen en hoe krijg je een positief zelfbeeld. Het is belangrijk dat de studenten in deze tijd hierop geattendeerd worden om zo het beste uit zichzelf te halen. Ik vind namelijk dat er op dit moment weinig aandacht aan besteed wordt op andere scholen. Daarom ben ik bereid om in de toekomst mijn persoonlijke ervaringen en enthousiasme met hen te delen.

4.Hoe draagt EuroCollege hieraan bij?

EuroCollege zorgt ervoor dat de studenten klaar zijn voor het bedrijfsleven. Dit onder andere doordat het iedere donderdag pakkendag is. Op deze wijze leren de studenten zich formeel te gedragen tegen over elkaar. Dit is van groot belang in het bedrijfsleven. Door middel van deze aanpak weet ik zeker dat dit later in mijn voordeel zal werken.

6.Hoe is de sfeer op EuroCollege?

Het eerste wat in mij op komt is; betrokkenheid. Doordat EuroCollege kleinschalig is, heb je als student ook meer interactie met de medestudenten en docenten. Iedereen is bereid om je te helpen en te stimuleren om de beste resultaten te leveren. Dit heb ik vooral gemerkt in het tweede studiejaar toen het Senior Project aan bod kwam. In deze periode zijn de meeste studenten langer aanwezig op EuroCollege. Het was hard werken maar dat wordt met z'n allen meer dan gevierd.

Daarnaast zijn de docenten bij EuroCollege oprecht geïnteresseerd. Ze vragen naar je toekomstplannen en geven het juiste advies om deze doelen te behalen. Ik heb me dus de afgelopen 2,5 jaar heel erg betrokken gevoeld.

7. Heb je No pain, No gain momenten ervaren?

In het tweede leerjaar was ik als vice-voorzitter verantwoordelijk voor het Senior Project Alumni 2019. Het doel van dit project was om een nieuw alumninetwerk te creëren, of terwijl; een platform wat alle oud-studenten met de school én elkaar verbindt.

Tijdens het project kreeg de groep te maken met diverse veranderingen. Het is dus extreem van belang om elkaar te motiveren en te blijven stimuleren. Door de juiste focus te leggen op de belangrijke elementen en elkaar te helpen waar nodig is, kom je er.

Als ik nu terug denk aan het Senior Project zie ik hoe erg ik ben gegroeid. Ik heb door middel van het Senior Project meer zelfvertrouwen gekregen en ik sta achter mijn eigen keuzes.

8.Op welke prestatie die je hebt behaald tijdens je studie ben je trots?

Ik ben trots op meerdere prestaties die ik heb behaald tijdens mijn studie. Als ik er één moet kiezen dan is het toch wel het eindresultaat van het Senior Project Alumni 2019. Het was namelijk zo indrukwekkend om te horen dat zowel; de opdrachtgever, de alumni en gastdocenten zó tevreden waren over ons. Als groep hadden we namelijk verschillende obstakels gehad gedurende het Senior Project. Door elkaar te blijven motiveren en stimuleren om het beste resultaat neer te zetten is het ons toch gelukt. Het was daarom ook extra fijn om te horen dat we dit, als groep, ook daadwerkelijk hadden behaald. Dit gaf mij oprecht een prettig gevoel.

9.Welke vaardigheden heb je meer ontwikkeld tijdens je studie?

Om communicatief sterk te zijn. Tijdens het Senior Project heeft de groep veel persoonlijk contact met diverse externe partijen, dit kan zowel formeel als informeel zijn. De juiste balans vinden is hierbij erg belangrijk. Daarnaast heb ik gedurende de studiejaren vaak mee geholpen met open dagen. Dit helpt je als persoon enorm om jezelf sociaal te ontwikkelen en zo ook op het gebied van communicatie.

10. Hoe heb je de praktijkmomenten ervaren en waar heb je stage gelopen?

Door middel van de praktijkmomenten had ik de mogelijkheid om te ontdekken wat voor type hotel daadwerkelijk bij mij past. De hotelbranche is heel breed, zo zijn er onder andere leisure, boutique en zakelijke hotels. Tijdens de stageperiodes heb ik gemerkt dat ik mezelf meer wil ontwikkelen in de zakelijke hotels.

Mijn eerste stage heb ik uitgevoerd bij het Apollo Hotel Breda City Centre waar ik medeverantwoordelijk was voor de Front-Office werkzaamheden. Daarna mocht ik mijn tweede stage verrichten bij het Hilton Hotel in Rotterdam. Hier was ik ook medeverantwoordelijk voor de Front-Office activiteiten, maar ook voor de Executieve Lounge. Om mijzelf te blijven ontwikkelen in de hotelbranche, heb ik voor mijn eindstage een andere afdeling gekozen. Ik verricht mijn eindstage momenteel bij het Golden Tulip Hotel Central in 's-Hertogenbosch. Hier leer ik meer over de sales en banqueting activiteiten. Dit spreekt mij enorm aan, aangezien de taken heel divers zijn.

11. Wat was jouw grootste leermoment tijdens je studie?

Mijn grootste leermoment tijdens mijn studie was om altijd te denken in oplossingen in plaats van problemen. Als je namelijk gefocust blijft op de problemen die er zijn gedurende een situatie dan krijg je uiteindelijk een negatieve instelling. Hierdoor bereik je geen vooruitgang. Door de situatie te beschouwen vanuit een andere invalshoeken en te kijken naar de mogelijke oplossingen die er zijn, maakt dit jou als persoon veel positiever. Dit niet alleen school gerelateerd maar ook in de praktijk.

Pien van Trijp

Overige testimonials bij International Hotel & Hospitality Management

Valérie van der Ven

"Bewonder je sterkte punten, accepteer je minder sterke punten"

Lucas Knijnenburg

"Op EuroCollege is veel meer structuur en alles wordt goed gecoördineerd."

Jeroen Oonk

"Ik heb voor EuroCollege gekozen omdat ze bij EuroCollege een versneld diploma aanbieden."

Nicole Breunissen

"Bij EuroCollege merk ik dat het niet alleen een school is maar ook een bedrijf"