Tim Stolker

Waarom heb je voor deze studie gekozen?

Na mijn mbo-opleiding Bouwkunde wilde ik me breder scholen zodat ik van meer gebieden verstand heb. Ik heb voor Civiele Techniek gekozen omdat het een brede studie is waarbij je veel technische kanten op kunt. Mijn vader en broer hebben deze opleiding ook gevolgd, waardoor mijn interesse voor dit werkveld al eerder was ontstaan. Daarnaast is het een voordeel dat er nog veel banen beschikbaar zijn in deze branche.

En waarom heb je voor Hogeschool Inholland gekozen?

Inholland is praktischer ingesteld dan bijvoorbeeld de Hogeschool van Amsterdam. Je komt tijdens je opleiding regelmatig in contact met bedrijven waardoor het gemakkelijker is om een professioneel netwerk op te bouwen.

Welke opleiding heb je hiervoor gedaan?

Ik heb hiervoor mbo Bouwkunde afgerond en ik ben tegelijkertijd begonnen met de opleiding Civiele Techniek aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik moest alleen na twee jaar stoppen omdat ik niet genoeg punten had voor mijn propedeuse.

Vind je dat het hbo een groot verschil is met de opleiding die je hiervoor hebt gedaan?

In vergelijking met het mbo ben je op het hbo veel meer op jezelf aangewezen. Je wordt in de goede richting geduwd maar je bent zelf verantwoordelijk voor het halen van je studiepunten. Je studeert voor jezelf en niet voor de docenten. Je moet dus zelf initiatief tonen om de gewenste hulp te krijgen.

Hoe ervaar je de opleiding tot nu toe?

Ik vind de opleiding erg leuk. We hebben een leuke groep studenten en trekken elkaar naar een hoger niveau. Ik vind het fijn dat we met een kleine groep zijn. Op de Hogeschool van Amsterdam zaten we na het eerste jaar met zeventig studenten en dan merk je dat je de helft van de studenten amper kent. Ook de docenten benaderen je bij Inholland persoonlijker. In mijn klas zitten ongeveer twintig studenten en heb je veel nauwer contact met de groep, maar ook met de docenten. De colleges zijn goed te volgen en we doen leuke projecten. Ik ervaar ook dat je een eigen invulling aan je opleiding kunt geven. Je moet de opdrachten volgens de regels maken, maar je kunt wel je creativiteit kwijt. Mits je jezelf uiteraard kunt verantwoorden.

Waar heb je stage gelopen of waar zou je stage willen lopen?

Ik ga het komende half jaar stage lopen bij Royal Haskoning/DHV, een groot ingenieursbureau. Ik heb op het mbo al diverse stages gelopen in de uitvoering, daarom is het interessant dat ik bij deze stage het project vanuit de kant van de opdrachtgever ga bekijken. Ook lijkt het me leuk om te kunnen ontwerpen.

Als je klaar bent met je studie, bij welk bedrijf of in welke branche zou je dan willen werken?

Ik zou na mijn studie graag in het watermanagement willen werken. Met name stedelijk water heeft mijn interesse.

En als alles mogelijk is, wat zou dan je opleidingsgerelateerde droombaan zijn?

Mijn droombaan is om mijn vergaarde kennis over watermanagement toe te passen op plekken in de wereld waar deze kennis hard nodig is.

Over welke eigenschappen moet je beschikken om van deze opleiding een succes te maken?

Voor deze studie moet je zelfstandig kunnen werken en zelf initiatief kunnen tonen. Daarbij is het handig als je sociaal bent omdat ik denk dat je daarmee het meeste uit je studie kunt halen.

Waarom zou jij deze opleiding aanraden aan nieuwe studenten?

Ik zou deze opleiding aanraden omdat het een zeer interessante studie is waarin je veel kanten op kunt. De studie omvat veel aspecten in de civiele techniek en dus ben je er vrijwel zeker van dat je later een baan kunt vinden. Daarbij is civiele techniek veel leuker dan het gepruts met millimeters in de bouwkunde.

Wat is jouw absolute tip voor aankomende studenten:

Maak er zelf een mooie tijd van. Probeer zoveel mogelijk te leren en grijp alle kansen aan om in contact te komen met interessante bedrijven die later iets voor je kunnen betekenen.

Tim Stolker

Overige testimonials bij Civiele Techniek

Luitze Perk

"Civiele techniek is spelen met zand voor gevorderden."

Jesse Ordeman

"Doorzettingsvermogen, technische aanleg en een praktisch denkvermogen."