Hbo
Voltijd
48 maanden

Bij de opleiding Dier in de Duurzame Samenleving ontdek jij hoe veelzijdig dieren voor onze samenleving kunnen zijn. Je doet dat vanuit de liefde voor het dier en met het oog voor zijn welzijn. Je bouwt kennis en begrip van het dier op en onderzoekt nieuwe mogelijkheden in een stedelijke omgeving. Hoe kun jij hier een verbinding maken tussen bijvoorbeeld een bedrijf met dieren en plannen voor een leefbare, groene stad? Zie je kansen voor een lokale voedselkringloop met een stadsboerderij? Werk daarbij samen met de technische, creatieve en economische opleidingen van Inholland. Volg je hart en werk als pionier aan een duurzaam, diervriendelijk Nederland.

Meer info over Inholland en het opleidingsaanbod vind je op de website van inholland.

Je houdt van dieren. Van jouw huis zou je best een boerderij willen maken. Of dat kan? Andersom kan natuurlijk wel: een boerderij als je nieuwe thuis. Biologisch, vlakbij de stad, gericht op agrotoerisme om boer en burger met elkaar te verbinden. Of richt je je liever op de gezondheid van dieren met goede voedingsproducten, of geneesmiddelen? Met Dier in de Duurzame Samenleving (Dier- en Veehouderij) kun je alle kanten op. Of je nu met de voeten in de aarde wilt staan als ondernemer, vooral een adviserende of beleidsmatige rol ambieert of nieuwe oplossingen zoekt als onderzoeker. Jij zet door als andere opgeven. De opleiding biedt een brede basis en is soms best technisch door de multidisciplinaire opdrachten en de vele innovaties in de sector. Zo krijg je te maken met biologie en scheikunde.

Test jezelf!

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe dan de gratis studiekeuzetest van Inholland. De test bestaat uit een persoonlijkheidstest en uit 'swipe je studie'. Zo kom je erachter welke opleiding goed bij jou past!