Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Building your sustainable world

Ben jij geïnteresseerd in ‘the bigger picture’ en wil je graag een bijdrage leveren aan een schone, gezonde en veilige leefomgeving? Leg jij gemakkelijk verbanden en word je enthousiast van exacte vakken? Dan is de opleiding Milieukunde echt iets voor jou!

Milieukunde is hot

Duurzaamheid, hernieuwbare energie, natuurbehoud en waterkwaliteit, allemaal veel besproken onderwerpen. Logisch, want veel van deze thema’s dragen bij aan een toekomstbestendige wereld. Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat onze aarde de volgende generaties nog genoeg te bieden heeft? Belangrijk voor iedereen, een uitdaging voor jou. Jij deelt jouw passie met medestudenten, docenten en experts uit het vak. Samen gaan jullie deze uitdaging aan!

Jij kiest jouw richting

Welke richting je opgaat, dat kies jij zelf! Speel in op klimaatverandering met duurzame energie. Maak plannen om unieke natuurgebieden te beschermen en draag bij aan het leefbaar maken van drukbevolkte steden. Liever innovatieve technologieën ontwikkelen voor het hergebruik van water? De mogelijkheden zijn eindeloos en daardoor is er altijd iets te vinden dat bij jou past.

Theorie én praktijk

Milieukunde is gevarieerd en uitdagend. Net zoals de baan waarin je na je studie terechtkomt. Je leert je niet alleen veel van je docenten, maar je gaat ook zelf aan de slag! Denk aan experimenteren in het lab of monsters nemen tijdens veldwerk of excursies. Je werkt veel samen met medestudenten en krijgt regelmatig echte opdrachten van externe opdrachtgevers. Door theorie en praktijk te combineren kom jij tot de ideale duurzame oplossingen.

Toffe vakken en stages

Ook het vakkenpakket van Milieukunde is lekker veelzijdig. Je zou het kunnen vergelijken met biologie, scheikunde en aardrijkskunde. Maar dan net iets anders dan je gewend bent. Je gaat aan de slag met thema’s als duurzaamheid, onderzoek, natuur, water, bodem en energiemanagement. Wat je hier leert kun je vaak direct toepassen, bijvoorbeeld tijdens jouw twee stages.

Gegarandeerd jouw ideale baan

Er liggen veel banen op je te wachten. Per afgestudeerd Milieukundige zijn er wel zo’n vijf (!) banen beschikbaar. Grote kans dat jij je ideale baan gaat vinden dus. Zie jij jezelf al werken als ecologisch onderzoeker of als watertechnoloog? Dit zijn slechts twee voorbeelden van de vele mogelijke beroepen. Voor meer voorbeelden, kijk bij ‘Loopbaankansen Milieukunde’.