Hbo
Voltijd
48 maanden

Levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen

Grootschalige griepvaccinatie, de Puttense moordzaak, afvalwater zuiveren... In de huidige maatschappij komt Biotechnologie om de haverklap om de hoek kijken. Bij Hogeschool Van Hall Larenstein (HVHL) kun je je specialiseren in onderwerpen die allemaal te maken hebben met levenswetenschappen en technologische ontwikkelingen. Raakvlakken met celbiologie, DNA en medische onderzoekslaboratoria zijn er altijd.

Enige opleiding in zijn soort in Nederland

Je begeeft je al snel op het snijvlak van leven en dood, biochemie van virussen, computervirussen en informatica, chips en DNA, plaats-delictonderzoek, genetische modificatie, stamcelkweek, databank-onderzoek, nanotechnologie en beveiliging. Biotechnologie is een spannend vakgebied dat sterk in beweging is. Wil je hierin aan het werk, dan is Leeuwarden the place to be. Want de opleiding Biotechnologie in Leeuwarden is de enige in zijn soort in Nederland.

Wie ben jij?

Je vindt het leuk om te experimenteren en hebt een kritische blik. Daarnaast ben je nauwkeurig, resultaatgericht en heb je veel doorzettingsvermogen. De echte wereld staat centraal; al direct vanaf het begin werk je met casussen uit de praktijk via gastlessen, excursies, projecten en vaardigheidstrainingen. Het gaat om leren, zien en doen.

Biotechnologie is een samenwerking van HVHL en NHL Stenden Hogeschool.