Fernanda

"Ik vind exacte vakken erg leuk, maar vaak moet je kiezen. Ik wist meteen dat Biotechnologie de perfecte studie voor mij was, omdat het mijn liefde voor biologie, natuurkunde en scheikunde combineert." Zegt Fernanda (21 jaar), student Biotechnologie aan Wageningen University & Research.

Interesse

“Ik vind het altijd erg bijzonder hoe wetenschappers in het verleden baanbrekende ontdekkingen deden. Ik wil ook graag werken in een gebied waar nog steeds veel nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. Biotechnologie is zo'n gebied waar nog veel te ontdekken is en dat inspireert en motiveert me enorm.”

Studeren aan Wageningen University & Research

“Ik groeide op in een drukke stad en ik had altijd al een fascinatie voor de natuur. Wageningen is natuurlijk omringt door groen, echt heerlijk! Daarnaast staat WUR bekend als een van de beste universiteiten op het gebied van biotechnologie. En de universiteit heeft veel aandacht voor het klimaat en het welzijn van studenten, dat vind ik supermooi.”

Van vwo naar Universiteit

“Ik merkte echt dat het wennen was om vanaf het vwo naar de universiteit te gaan. Ik ging ook voor het eerst op kamers. Het viel me bijvoorbeeld tegen hoeveel tijd er nodig is om eten te bedenken, te kopen, te maken, te eten en dan nog op te ruimen. Het duurde best een tijdje voordat ik een fijne balans had gevonden. Die balans heb ik gevonden mede dankzij de hulp van de universiteit en mijn medestudenten. Ik dacht dat iedereen op de universiteit heel erg op zichzelf zouden zijn, maar ik werd écht verrast door de behulpzaamheid van mijn medestudenten.’’

Toekomstplannen en ambities

Na mijn bachelor wil ik graag de masteropleiding in biomedische technologie volgen, waarbij ik me wil specialiseren in onderzoek in het laboratorium. En als ik denk aan mijn carrière wil ik me richten op de medische sector. Juist omdat daar nog steeds veel ruimte is voor vooruitgang. Het lijkt me geweldig om betrokken te zijn bij het ontwikkelen van baanbrekende medicijnen of behandelingen. Verder wil ik graag processen efficiënter maken. Het lijkt me heel erg mooi om een verschil te maken voor mensen met gezondheidsproblemen."

"Kies iets wat je op dit moment leuk vindt en wat je op dit moment interesseert."

Tips voor Studiekiezers

"Mijn tip voor toekomstige studenten is om iets te kiezen wat je op dit moment leuk vindt en wat je op dit moment interesseert. Denk niet te veel na over de toekomst, maar kies voor wat je nu plezier geeft. Je kan toch niet weten wat je later leuk gaat vinden. Wees niet bang voor de uitdagingen en alle nieuwe dingen die op je af komen. Het is helemaal oké, en je bent echt niet de enige die moet wennen. Leg jezelf vooral niet de druk op dat het allemaal meteen goed moet gaan, bekijk het stap voor stap. Succes!"

Fernanda