Wo
Voltijd
36 maanden

Denk jij ook dat duurzaamheid, milieu en economie hand in hand zouden moeten gaan? Zie je ook een switch voor je waarin klimaat, duurzaamheid, winst en beleid veel beter op elkaar zijn afgestemd? Dan ben jij een aanwinst voor de bacheloropleiding Economie en Beleid.

Wat studeer je bij Economie en Beleid?

Een duurzame ontwikkeling voor de huidige maatschappij zonder de generaties na ons in gevaar te brengen, is de toekomst. En met de studie Economie en Beleid bij WUR ben je vooral daar mee bezig. Tijdens je studie werk je aan uitdagende thema’s als klimaatverandering, energietransitie en internationale handel. Maar houd je je ook bezig met duurzame stad- en landinteracties en met het verder helpen van voedselproductie van lokaal economisch niveau tot wereldniveau.

Na je studie zet je jouw wetenschappelijke kennis om naar duurzame, economische oplossingen en adviezen. Het leuke is dat deze unieke combinatie van economie en duurzaamheid nu en later veel gevraagd wordt door werkgevers, dus garantie op een leuke baan! Student Jantien vertelt alles over haar ervaring met deze opleiding.

Als duurzame bruggenbouwer leer je hoe je met economie en beleid de wereld kunt veranderen voor een betere toekomst.

Waarom deze studie?

  • De enige economie opleiding die de focus heeft op thema’s als klimaatverandering, energietransitie en voedselproductie. Economie die sociaal en duurzaam is!
  • Een mooie combinatie van economie en bestuurskunde en natuur- en klimaatvakken zodat je de verschillende invalshoeken kent en ook die verschillende ’talen’ spreekt.
  • De overheid verplicht organisaties steeds meer om duurzaam te handelen. De banen voor mensen met deze kennis liggen voor het oprapen.

Kijk hier voor meer informatie over de studie Economie en Beleid.