Marieke

Marieke is studente Communicatie en Life Sciences. “Klimaat spreekt mij aan, omdat ik denk dat klimaat op dit moment een erg belangrijk onderwerp is in de wereld. De gevolgen van de opwarming van de aarde zijn groot, en ik wil hier graag meer over weten en begrijpen. Ik zou graag willen weten hoe ik me met behulp van communicatie kan inzetten op dit gebied. Er is ten slotte maar één aarde en ik vind het belangrijk dat men goed weet hoe we het klimaat op de aarde leefbaar kunnen houden.”

Marieke komt van het VWO met profiel Economie en Maatschappij. Toen ze in het laatste jaar zat vond ze het lastig om te kiezen welke studie ze wilde doen. “Doordat ik het profiel Economie en Maatschappij heb gevolgd, ben ik in mijn oriëntatie vooral naar universiteiten gaan kijken waar maatschappij- en sociale wetenschappen werden gegeven. Ik merkte echter dat ik mij al langere tijd interesseerde in onderwerpen als duurzaamheid en klimaat. Op de open dag van Wageningen University & Research werd het mij duidelijk dat deze universiteit de juiste was. De thema’s duurzaamheid en klimaat worden hier breed belicht.

Ik vond heel veel opleidingen leuk, en een brede studie leek voor mij een geschikte optie. Omdat ik op de middelbare school geen N-profiel had gekozen, kon ik veel studies in Wageningen niet volgen. Dit vond ik niet erg, want communicatiewetenschappen (nu Communicatie en Life Sciences) sprak mij zeer aan! Op deze manier kan ik leren om de brug te zijn tussen wetenschappelijke ontwikkelingen (op het gebied van life sciences) en mensen die hier niet veel van af weten.

Minor Geo-information for Environment and Society
In de bachelor Communicatie en Life Sciences kies je één Life Science minor, dat zijn 4 vakken op het gebied van de Life Sciences zoals klimaat.

Marieke zit nu in het tweede jaar van de studie. ‘In de eerste anderhalf jaar heb ik vakken gevolgd die veel met communicatie te maken hebben. Daarna werd het tijd om een life science minor te kiezen. Op die manier kon ik vakken volgen die iets met mijn eerdere interesse te maken hadden. Ik heb gekozen om de minor ‘Geo-information for Environment and Society’ te gaan doen. Door middel van het gebruiken van Remote Sensing en geo-informatie systemen kan men kijken naar het oplossen van problemen binnen milieu- en sociale disciplines.”

Marieke heeft de volgende vakken binnen haar minor gevolgd:

  • Geo-Information Science for Society
  • Introduction Geo-Information Science
  • Geo-Information Tools
  • Remote Sensing
  • Geo-Information Science BSc research project

Je kunt je net als Marieke verdiepen in geo-informatie, maar je kan bijvoorbeeld ook voor de volgende onderwerpen kiezen:

  • Strategieën in klimaatverandering
  • De aarde en het geheel aan ecosystemen
Marieke

Overige testimonials bij Communicatie en Life Sciences

Aletta

"Communicatie en Life Sciences in Wageningen is meer op mensen gericht dan in Amsterdam."

Albart

"Psychologie, communicatie en maatschappelijke vraagstukken komen samen bij deze studie."

Arjan

"Met name bij problemen rondom duurzaamheid dacht ik: dit wil ik aanpakken!"

Patrick

"Bij Communicatie en Life Sciences heb je enorm veel keuzevrijheid."