Sophie Anglionin

Alumnus Sophie Anglionin heeft de afstudeerrichting Pop afgerond.

Wat houdt je nu bezig?

De meeste tijd besteed ik momenteel aan een eigenwerk-band genaamd HERS en aan het schrijven en uitbrengen van mijn eigen lesmethode "De Zingende Pianist".

Hoe is je carrière verlopen na je afstuderen?

Na mijn afstuderen waren de eerste maanden wat rustig, maar al vrij snel werd ik benaderd door Edsilia Rombley om te auditeren voor haar band. Ik heb in een vrouwenband gespeeld tijdens haar theatertour afgelopen voorjaar en ben ook daarna haar vaste toetsenist/pianist gebleven. Ik hoop in de toekomst met nog meer Nederlandse artiesten samen te werken als sessiemuzikant. Ook wil ik mijn eigen lesmethode op de markt brengen en korte periodes lesgeven in het buitenland, bijvoorbeeld in ontwikkelingslanden. De key-ingrediënten voor mijn succes zijn ondernemerschap, diversiteit en persoonlijkheid.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

Een van de leukste dingen tijdens mijn studie was het spelen met gastartiest Waylon. Het was een heel leerzame periode en het enthousiasme van Waylon en zijn vaste bandleden was elke week weer motiverend. Het eindconcert op het Canadaplein in Alkmaar was een spetterende afsluiter!

Heb je nog tips voor aankomende studenten?

Sta open voor alles maar blijf ook dicht bij jezelf. Hier kan je uiteindelijk het meest mee!

Op de website van Sophie vind je meer informatie over haar werk als uitvoerend musicus en muziekdocent.

Sophie Anglionin

Overige testimonials bij Muziek

Willem Keizer

"Wat voor mij belangrijk is, is dat ik dingen altijd weer beter wil doen"