Hbo
Voltijd
48 maanden

Wil jij digital designer worden? Dan heb je een passie voor ontwerpen; van visuele en interactieve vormgeving tot technisch design. Jij houdt van samenwerken, communicatie en interactie. Je ziet wat mensen nodig hebben. Vanuit hun wensen maak jij apps, sites, games, animaties en andere digitale media. Communication and Multimedia Design (CMD) is een opleiding met goede baankansen in de creatieve industrie.

Je start bij de opleiding CMD met een gezamenlijk onderwijsprogramma; je volgt dus dezelfde vakken en projecten als je medestudenten. In de tweede helft van het tweede studiejaar kun je jouw studieprogramma personaliseren door eigen vakken en projecten te kiezen.

Waarom CMD aan de HvA?

  • Wij zijn een creatieve opleiding met goede baankansen. Bij ons leer je niet alleen om gebruiksvriendelijke, digitale producten te bedenken, maar je mag zo ook echt gaan maken.
  • Je krijgt de vrijheid om je op bepaalde onderdelen van digitaal ontwerpen verder te ontwikkelen: visual design, interaction design en technologie, zodat je precies die ontwerper kunt worden die je wilt zijn.
  • Naast goed onderwijs zorgen wij ook voor een prettige, veilige en inspirerende leeromgeving. Er kan veel én er mag veel.
  • Je studeert in Amsterdam: het bruisende hart van de Nederlandse creatieve industrie. Tijdens de opleiding doe je veel ervaring op met (digitale) vraagstukken uit het werkveld.
  • Je krijgt bij ons de mogelijkheid om je studie te verrijken met een internationale ervaring.

Neem een virtueel kijkje bij CMD

Ontdek of de studie Communication and Multimedia Design in Amsterdam iets voor jou is, volg onze virtuele 360 graden tour! Loop door het Theo Thijssenhuis, de thuisbasis van CMD, en bekijk diverse opleidingsfilmpjes.