Ad
Voltijd
24 maanden

Ben jij ondernemend en heb je passie voor melkvee?

Als meest duurzame hogeschool van Nederland houden wij ons bezig met een wereld die we door kunnen geven met vakgebieden die er toe doen. We zoeken naar weldoeners en dwarsdenkers, mensen met lef. De maatschappij vraagt de melkveehouderijsector steeds meer om verantwoording. Thema’s als duurzaamheid, dierenwelzijn, natuurinclusieve landbouw en kringlooplandbouw zijn aan de orde van de dag. Voor de nieuwe generatie melkveehouders ligt er een werkveld klaar waar veel uitdaging in zit. Weten hoe je dit moet managen (praktische inslag) en uit kunnen leggen waarom je de dingen doet zoals je ze doet (theorie) komen allemaal aan bod tijdens deze opleiding.

Een leven tussen het vee

Is het jouw ambitie om melkveehouder te worden? Wil jij goed voorbereid zijn op een leven tussen het vee? Wil jij je vakinhoudelijke kennis en vaardigheden verbreden? Ben jij iemand die de meerwaarde ziet van een duurzame melkveehouderij, die zicht durft te onderscheiden in een markt die in beweging is? Je wilt je ontwikkelen op hbo-niveau, maar vindt vier jaar studeren te veel? Dan is de associate degree Melkveehouderij een ideale studie voor jou. Het is een tweejarige opleiding op hbo-niveau en heeft twee richtingen: gangbare- en biologische melkveehouderij . Tijdens de opleiding werk je niet alleen aan het vergroten van je (praktijk)kennis, maar ook aan je vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Wat is een associate degree?

Als je deze twee-jarige hbo-opleiding hebt afgerond, ontvang je een wettelijk erkend diploma. Met dit diploma vergroot je je kansen op succesvol ondernemen. Het programma is voor iedereen met een mbo-4 of havo diploma. Lees hier meer over associate degrees.

Heb je de smaak van het studeren te pakken? Dan kun doorstromen naar de reguliere hbo-opleiding Dier- en Veehouderij. Deze kun je dan afronden in twee jaar.