Hbo
Voltijd
36 maanden

Ben jij sportief en vind je een gezonde levensstijl belangrijk? En wil je kinderen daar ook bewust van maken? Kies dan voor het traject Specialist Sportieve en Gezonde School van de Marnix Academie. Je hebt dan drie jaar lang gemiddeld één extra lesuur per week. In het eerste jaar ga je zelf bewegen en sporten, met medestudenten maar ook met kinderen! Je gaat aan de slag in onze eigen gymzaal, stapt een keer op een skateboard of glijdt over de schaatsbaan. In het tweede en derde jaar leer je alles over een actieve, gezonde leefstijl en hoe basisscholen dat kunnen bevorderen.

Steeds meer basisscholen vinden het belangrijk om structureel aan gezondheid te werken. Zulke scholen kunnen het vignet Gezonde School aanvragen. Daarmee laten zij aan leerlingen, leraren en ouders zien dat gezondheid op hun school belangrijk is. Jij kunt daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Omdat het traject een door de Stichting Post-hbo erkend traject is, ontvang je na afronding een post-hbo certificaat. Een mooie plus als je straks op zoek gaat naar een baan in het onderwijs!

Goed om te weten: Met dit certificaat ben je níet bevoegd voor het vak bewegingsonderwijs. Die bevoegdheid kun je wel halen door de leergang bewegingsonderwijs te volgen.