Hbo
Voltijd Deeltijd
48 maanden

Droom jij van een beroep waarbij je kunt ondernemen en innoveren in de agrarische sector? Wil jij weten hoe je de gezondheidsstatus op een melkveebedrijf verbetert of een analyse maakt van kengetallen op een veehouderijbedrijf? Combineer jouw passie voor veehouderij met de studie Dier- en Veehouderij!

Tijdens deze vierjarige bachelorstudie leer je meer over de technische en economische kengetallen van een primair veehouderijbedrijf. In het tweede jaar staan vakken als economie, voeding, gezondheid en fokkerij centraal. Je leert ook hoe je adviesgesprekken moet voeren en je wordt je bewust van het belang van de omgeving voor het agrarisch bedrijf. Stages en praktijklessen zijn heel belangrijk tijdens deze studie. Je krijgt zo niet alleen meer kennis over de sector zelf, maar leert ook wat de invloeden zijn van de verschillende grondsoorten.

De hogeschool heeft op loopafstand een prachtig praktijkbedrijf met rundvee-, varkens- en kippenstallen. Ook zijn er nauwe contacten met het werkveld waardoor je veel praktijkervaring kunt opdoen. Met deze ervaringen ben je straks van waarde op de arbeidsmarkt. Er worden steeds meer hoog opgeleide bedrijfsopvolgers en adviseurs gevraagd gespecialiseerd in vee- /diervoeding, diergezondheid en fokkerij die midden in de maatschappij staan en binding hebben met de sector.

Onder de opleiding Dier- en Veehouderij vallen vijf studies met een verschillende focus: Diergezondheid & Management (huisdieren), Rundveehouderij, Agrarisch Ondernemerschap (associate degree en bachelor), Varkens- en Pluimveehouderij en Veterinair Praktijkmanager (associate degree). Alle vijf studies zijn door hun specifieke focus uniek in Nederland!


Voor informatie over deze opleiding verwijzen wij door naar de website van Aeres Hogeschool