Hbo
Voltijd
36-48 maanden

Een online aankoop, je mobiele contract of een sportabonnement: je komt recht overal tegen. Schakel tussen het recht en de praktijk en maak het verschil door mensen en bedrijven van gericht, juridisch advies te voorzien.

Als bedrijfsjurist regel jij de juridische zaken binnen een (internationale) organisatie. Wetten en regels vertaal je moeiteloos naar de praktijk. Ook ben je een stevige sparringpartner voor de directie en andere stakeholders. Dankzij je hands-on-mentaliteit weet je iedere cliënt en collega op weg te helpen, communiceer je helder en to the point en voorzie je ze van passend juridisch advies.

Mensen komen naar jou toe omdat je verstand van zaken hebt en snel kunt schakelen

Waarom deze studie?

  • De opleiding Hbo Rechten is breed en zoomt in op actuele trends als legal design. De focus van jouw opleiding ligt op juridisch advies en privaatrecht.
  • Het ondernemende aspect van de opleiding maakt dat je geschikt bent voor veel functies en geliefd bij veel bedrijven. Wat dacht je van een toekomst als (freelance) bedrijfsjurist, juridisch adviseur bij de rechtbank, paralegal op een advocatenkantoor, of contractmanager bij een grote internationale organisatie?
  • Praktijkgericht onderwijs. Zo’n 55% van de opleiding staat in het teken van de praktijk: projecten en praktijkvakken. Bovendien krijg je les van docenten uit de praktijk, loop je twee stages en kun je kiezen voor een praktijkgerichte minor.
  • Veel begeleiding. Dankzij de kleine klassen (~10 studenten per les) en je eigen studiecoach krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

Wist je dat?

  • Tio bekend staat om haar excellente onderwijskwaliteit. Dit blijkt onder meer uit de hoge scores die Tio’s opleidingen behalen in diverse rankings, zoals de Keuzegids hbo.

Benieuwd of Tio bij jou past?

Kom naar één van onze open dagen of test jezelf met de gratis Studie Matchmaker van Tio en kom erachter welke studierichting bij jou past!