KSV Franciscus

KSV Franciscus is met meer dan 500 leden de grootste studentenvereniging van Wageningen en is als een thuis voor de leden. Veel leden wonen in een van de 22 verenigingshuizen, een goede manier om je al snel op je plek te voelen in Wageningen en hechte vriendschappen op te bouwen met mensen uit verschillende jaren. Op maandag en woensdag komen jaarclubs en disputen eten op de sociëteit, waar de kookcommissie ervoor zorgt dat ze lekker en goedkoop kunnen eten. Daarna vinden er de ene keer studentikoze kroegactiviteiten plaats en de andere keer hippe feesten. Dinsdagavond en donderdagavond zijn er vaak commissies op de sociëteit aanwezig. Ook zijn een aantal leden actief in de studentenjazzband, het KSV-hockeyteam, een wieler-ondervereniging, onze toneelvereniging en nog veel meer onderverenigingen waar zij hun lol in op kunnen

KSV Franciscus is een vereniging met veel tradities en gebruiken. Eén van de mooiste tradities is het ingenieursfeest. Degene die gaat afstuderen wordt dan toegezongen door alle leden van de vereniging, houdt een diner met familie en vrienden op de sociëteit en daarna wordt de avond spetterend afgesloten met een groot feest waar alle leden zijn uitgenodigd. Daarnaast is KSV Franciscus aangesloten bij het AHC, een verbond van 9 prominente studentenverenigingen uit het hele land. Er worden ieder jaar verschillende activiteiten georganiseerd, waar je mensen uit andere steden leert kennen en soms zelfs oud-klasgenoten tegenkomt.

Naast de feesten en borrels op KSV Franciscus zijn er genoeg mogelijkheden om organisatorische ervaring op te doen in commissies of tijdens een bestuurjaar. Ook kan je veel leren van de verhalen van ouderejaars en kun je vaak studieboeken lenen of goede studietips krijgen.