Hospitality & Events Management

Deze brede opleiding is zowel gericht op de hotelwereld als op het organiseren van evenementen. Gastvrijheid is daarbij het uitgangspunt. Je leert wat er nodig is om het mensen op verschillende plaatsen, hotels, festivals of zelfs in ziekenhuizen, naar de zin te maken. In ziekenhuizen moet je dan bijvoorbeeld denken aan wensen op het gebied van inrichting, eten of bezoekuren. De vraag is natuurlijk ook hoe je er als bedrijf geld mee verdient.

Vakken die je onder meer krijgt zijn marketing, bedrijfskunde, human resource management (hrm), innovatie en strategie en vreemde talen als Engels en Duits. Maar ook een vak als horeca- en vrijetijdsconcepten, waarbij je leert een zogeheten horecaconcept op te stellen bijvoorbeeld zo veel mogelijk geld ophalen voor een goed doel door een evenement te organiseren.

Het verschil met andere toerismeopleidingen is dat deze studie breder is. Je wordt dus niet opgeleid tot reisleider of het begeleiden van gasten in een hotel.

Bijzonderheden: Deze studie kun je bij een particuliere onderwijsinstelling volgen. Daarvoor betaal je meer collegegeld. Er is ook een mogelijkheid om de studie in drie jaar af te ronden.

Toelatingseisen: Je wordt met alle profielen toegelaten. Maar wil je de verkorte driejarige opleiding doen, word je als havo/vwo’er alleen toegelaten met het E&M-profiel. Havisten moeten gemiddeld een zeven of hoger hebben.