Scheikunde (joint degree)

De wo-bachelorstudie Scheikunde is een brede studie, waarbij je leert chemische verbindingen te begrijpen, maken, analyseren en toepassen. Scheikunde is verwant aan biologie, wis- en natuurkunde. Het terrein van scheikundigen is groot. Zo ontwikkelen scheikundigen zogeheten bioplastics, plastic uit natuurlijke grondstoffen, die makkelijk afbreekbaar zijn. Of zogeheten biomarkers waarmee artsen kankercellen in het lichaam kunnen opsporen. De manier waarop de douane met behulp van lichtmetingen kan zien of ergens een partij verdachte pakketjes tussen zit, is ook afkomstig uit de Scheikunde. Tijdens je studie Scheikunde doe je veel practica en laboratoriumonderzoek. Je loopt gedurende je studie een aantal maanden mee met een onderzoeksgroep.

Bijzonderheden: Deze studie Scheikunde is een samenwerking (joint degree) tussen twee universiteiten. Door de studies samen te voegen, kunnen de opleidingen meer specialisaties aanbieden en kunnen studenten kiezen uit meerdere vakken en onderzoeksprojecten.

Toelatingseisen: Je wordt toegelaten met het vwo-profielen N&T. Met N&G heb je wiskunde B en Natuurkunde nodig en voor E&M en C&M wiskunde B, natuur- en scheikunde.