International Teacher Education for Primary Schools

De opleiding International Teacher Education for Primary schools is speciaal gericht op internationaal onderwijs. Je wordt niet alleen opgeleid tot docent basisonderwijs, maar leert ook hoe je moet omgaan met culturele verschillen. Tijdens de opleiding krijg je onderwijskunde, pedagogiek en ontwikkelingspsychologie. Zo leer je hoe kinderen zich ontwikkelen en hoe je daar op in kunt spelen in het onderwijs. Verder leer je over de verschillende lesprogramma’s en onderwijssystemen in het buitenland.

Natuurlijk wordt er in de opleiding veel aandacht besteed aan je Engels. Zo wordt je voorbereid op lesgeven in het buitenland. Gedurende je hele studie is er aandacht voor praktijk: je kijkt mee en loopt veel stage. Je sluit je opleiding af met een stage en een scriptie.

In je eerste jaar

In je eerste jaar wordt er gewerkt aan je basis. Je krijgt Engels en wiskunde, en daarnaast vakken over lesgeven. Bijvoorbeeld ontwikkelingspsychologie en onderwijskunde. Verder is er aandacht voor burgerschap en democratie, en voor je onderzoeksvaardigheden. In totaal loop je in je eerste jaar acht weken stage.

Toelatingseisen

Je kan deze opleiding volgen met een havo-, vwo- of mbo-4 diploma. Je Engels moet op niveau B2 zijn: de opleiding raadt aan je te richten op een zeven of hoger op havo-niveau. Daarnaast is er een intakeprocedure met onder andere een toelatingsgesprek.