Ad Tuin- en Landschapsinrichting

De Associate Degree-opleiding Tuin- en Landschapsinrichting leidt jou op tot junior gebiedsontwerper of een soortgelijke functie. Je volgt vakken over ruimte, vormgeving, landschap, materialisatie en beplanting. En er zijn workshops communicatie, computervaardigheden en tekenen. Want het is handig dat je een ontwerp kan maken en met opdrachtgevers kunt overleggen. In je tweede jaar kies je een specialisatie: ontwerpen, realisatie of beheer woonruimte. Afhankelijk van welke richting je kiest, werk je aan projecten over landschapsontwerp en stedelijke inrichting. Zo denk je bijvoorbeeld na over hoe wijken van de toekomst eruit moeten zien. Waar zet je de huizen neer, hoe zorg je voor genoeg groen? In je tweede jaar doe je ook een praktijkgerichte stage.

In je eerste jaar

In je eerste jaar doe je eigenlijk het eerste jaar van de bacheloropleiding. Zo werk je aan een brede basis. Je volgt onder andere inleidende vakken over het inrichten en beheren van steden en natuur. Deze modules worden aangevuld met trainingen en workshops over communicatie, computer- en tekenvaardigheden.

Toelatingseisen

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een diploma van een havo-, vwo- of mbo 4-opleiding hebben. Welk profiel of opleiding maakt niet uit. Wel moet je wiskunde A of B hebben gedaan. Als je niet aan de eisen voldoet, kun je een toelatingstoets doen.