Facilitair Eventmanagement

Bij de Associate Degree-opleiding Facilitair Eventmanagement leer je over het organiseren van evenementen. Daar komt namelijk heel wat bij kijken! Want wie nodig je uit en hoe? Waar moet het evenement plaatsvinden? En wanneer? Hoe ga je het eten regelen? Hoe zorg je ervoor dat het niet te duur wordt? Hoe communiceer je met alle betrokkenen? Jij leert hoe je dit allemaal kunt aanpakken. Er zijn onder andere werkcolleges, workshops en een stage bij een organisatie in de evenementenbranche. En af en toe is er een gastcollege. Je sluit de opleiding af met een afstudeerverslag.

In je eerste jaar

In het eerste jaar ga je je oriënteren op de evenementenwereld. Je maakt kennis met de facilitaire ondersteuning die nodig is voor een veilig, leuk evenement voor bezoekers, klanten en medewerkers. Je gaat ook op studiereis en er is een week waarin je je gaat oriënteren op het werkveld.

Toelatingseisen

Om aan deze opleiding te kunnen beginnen, moet je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma hebben. Van welk profiel of opleiding maakt niet uit. Wel is economie of management & organisatie/bedrijfseconomie verplicht. Voldoe je niet aan de eisen, dan kun je een toets maken.