Hbo
Voltijd
48 maanden

Communicatie is het mooiste vak ter wereld. Creatieve campagnes en pakkende content overtuigen mensen, jagen maatschappelijke discussies aan en duwen de wereld vooruit. Of je nu commerciële of sociale ambities hebt, met een slim plan en creatieve ideeën laat jij het gebeuren.

Jij maakt ‘t verschil met creativiteit

Als communicatieprofessional ga je helemaal aan van een creatieve campagne met commercials, posters en een evenement voor een nieuw modemerk. Of video’s, acties en advertenties om geld op te halen voor een goed doel. Of een TikTok-video die in no-time viraal gaat. Of duizenden nieuwe volgers op Instagram.

Geef je talenten vleugels

De opleiding communicatie bij Hogeschool Inholland is kleinschalig en persoonlijk. Wij geloven niet in massale hoorcolleges, maar wél in 1-op-1 begeleiding van leercoaches en experts. We hebben alle aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling met vaardigheden zoals lef, empathie en zelfreflectie. Dat maakt onze bachelor de meest complete opleiding in dit vakgebied.

Afstudeerrichtingen/masters

Met je opleiding Communicatie heb je een stevige basis opgebouwd. En daar kun je op doorstuderen. Bijvoorbeeld om je te specialiseren met een post-hbo opleiding of door een aanvullende opleiding in het buitenland te volgen. Ook zijn er volop universitaire vervolgopleidingen, zoals Beleid, Communicatie en Organisatie of Cultuur, of Organisatie en Management. Vraag je coach naar de mogelijkheden!

Kansen op de arbeidsmarkt

Met je Bachelor Communicatie op zak ligt de toekomst voor je open. Haal donaties op voor een goed doel met een nieuwe campagne. Zet een nieuw merk op de kaart. Of laat een organisatie beter intern communiceren. In de wereld van communicatie en media kun je alle kanten op met jouw ervaring en portfolio.

Meer info over Inholland en het opleidingsaanbod vind je op de website van Inholland.

Blokken voor tentamens? Nee hoor, bij de opleiding Communicatie leer je meer door verschillende dingen te doen. Je springt van opdracht naar opdracht. Je volgt trainingen voor skills die je als communicatieprofessional hard nodig hebt. En je kiest verdiepende activiteiten zoals masterclasses om je verder te specialiseren. Pak wat in jouw straatje ligt en volg zo je eigen route. Zo bouw je in het eerste jaar geen cijferlijst op, maar een portfolio. Daarmee laat je pas echt zien dat je klaar bent voor het communicatievak.

Test jezelf!

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe dan de gratis studiekeuzetest van Inholland. De test bestaat uit een persoonlijkheidstest en uit 'swipe je studie'. Zo kom je erachter welke opleiding goed bij jou past!