Hbo
Voltijd
48 maanden

Kiezen voor het onbekende. Het avontuurlijke. Een sprong in het diepe, waardoor je je razendsnel ontwikkelt in alle vrijheid. Dat is toerisme voor ons: samen een impact maken op een mooiere wereld.

En juist dat onbekende trekt je nou zo aan. Het avontuur, de kansen, het reizen naar iets nieuws. Nieuwe mensen. Nieuwe culturen. Nieuwe landen en steden. Nieuwe verhalen. Je wil het zien, voelen, vertellen en ervaren.

Tijdens Tourism Management ontdek en leer je erop los, terwijl je duurzame impact maakt en teruggeeft aan bewoners, bedrijven en bezoekers. Je gaat verrast worden. Om jezelf. Om wat je allemaal kan. Om wat er gebeurt als je samenwerkt met hetzelfde doel. In binnen- en buitenland, achter de schermen of werkend in het veld.

Volg je hart, maak die reis. Een reis naar onvergetelijke herinneringen en een mooiere wereld. Een betere jij. Groei door tot tourism professional en ontdek wat de wereld je te bieden heeft. Want jij telt mee.

Afstudeerrichtingen/masters

Na de studie ben je klaar voor een volwaardige loopbaan waarmee je in de praktijk impact maakt. Op bewoners, bedrijven en bezoekers. Maar: wil je meer?

Met een hbo Tourism Management op zak kun je je doorontwikkelen door te kiezen voor een vervolgstudie. Denk aan:

  • Culturele Antropologie
  • Vrijetijdswetenschappen
  • Recreation and Tourism Studies
  • International and Tourism Studies
  • Leisure, Tourism and Environment
  • Bedrijfs- en Communicatiewetenschappen
  • European Master in Tourism Management

Kansen op de arbeidsmarkt

Maak blijvend impact als bijvoorbeeld:

Productmanager - Pak de leiding over een bepaald onderdeel van de organisatie waar je komt te werken. Als productmanager sluit je contracten met hotels, luchtvaartmaatschappijen en lokale bureaus. En dat terwijl je erop los reist.

Marketingstrateeg - Je wordt het brein achter de marketing van toeristische organisaties, campagnes en gemeentes. Als marketingstrateeg komen je creatieve aanpak en strategisch denkwerk samen in een functie waar geen dag hetzelfde is.

Expert citymarketing - Je adviseert lokale overheden over alles rondom toerisme. Hoe voorkom je overtoerisme? Hoe verspreid je toeristen over de stad? Waar moet een gemeente aan denken wanneer ze een nieuwe attractie openen? Je werkt als beleidsmedewerker, bij een citymarketingbureau of als freelance adviseur.

Duurzame reisexpert - Je stelt reizen samen waardoor toeristen eindeloos kunnen genieten, zonder dat de wereld daar een prijs voor moet betalen. Je houdt rekening met het milieu en lokale bewoners. Je kiest voor kleinschalig en onvergetelijk, en niet voor massatoerisme en commercie.

Ondernemer - Begin je eigen bedrijf in het toerisme. Bedenk een innoverend product, bied maatwerkreizen aan, help organisaties als marketingbureau en meer. Werk alleen, of met je eigen team. In Nederland, of in het buitenland. Je hebt alle vrijheid om te werken aan een mooiere wereld.

Test jezelf!

Wil je weten welke opleiding het beste bij je past? Doe dan de gratis studiekeuzetest van Inholland. De test bestaat uit een persoonlijkheidstest en uit 'swipe je studie'. Zo kom je erachter welke opleiding goed bij jou past!

Meer info over Inholland en het opleidingsaanbod vind je op de website van Inholland.